ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Οι ταινίες της εβδομάδας: Ο Bruce Springsteen, ο «Αχινός» και μια κατάρα με πολλά μυστικά

Οι ταινίες της εβδομάδας: Ο Bruce Springsteen, ο «Αχινός» και μια κατάρα με πολλά μυστικά

Από την ταινία: DELIVER ME FROM NOWHERE

20th Century Studios

Από τον Bruce Springsteen και την πιο εσωτερική στιγμή της καριέρας του, μέχρι το σκοτεινό horror «Shelby Oaks» και το σκηνοθετικό ντεμπούτο του Harris Dickinson, η κινηματογραφική εβδομάδα που ξεκινά στις 23 Οκτωβρίου φέρνει ποικιλία, τόλμη και νέες υπογραφές στη μεγάλη οθόνη.

Οι φθινοπωρινές αίθουσες γεμίζουν ξανά με ήρωες, ανησυχίες και φαντάσματα — κυριολεκτικά και μεταφορικά. Αυτή την Πέμπτη, η ζωή και οι εσωτερικοί δαίμονες του Bruce Springsteen ζωντανεύουν μέσα από το «Deliver Me From Nowhere», ενώ ο Harris Dickinson περνά για πρώτη φορά πίσω από την κάμερα στο «Urchin».

Την ίδια στιγμή, το horror «Shelby Oaks» υπόσχεται σκοτεινές συγκινήσεις, ενώ στις υπόλοιπες πρεμιέρες ξεχωρίζουν το πολυαναμενόμενο «Φιλί της Γυναίκας Αράχνης» και η νέα περιπέτεια των Tom & Jerry.

Μια κινηματογραφική εβδομάδα που ισορροπεί ανάμεσα στο συναίσθημα, το τρόμο και τη νοσταλγία — με κάτι για όλους.

Springsteen: Deliver Me From Nowhere

Η ζωή ενός από τους πιο εμβληματικούς rock καλλιτέχνες περνά στην μεγάλη οθόνη: ο Bruce Springsteen, μέσα από ένα βιογραφικό δράμα που εστιάζει σε μια σκληρή περίοδο της καριέρας του, κατά τη δημιουργία του άλμπουμ «Nebraska» (1982). Σκηνοθεσία: Scott Cooper (γνωστός από το Crazy Heart) και πρωταγωνιστής ο Jeremy Allen White (γνωστός από τη σειρά The Bear). Το φιλμ, βασισμένο στο ομότιτλο βιβλίο του Warren Zanes, εξετάζει όχι τη λαμπερή φάση της καριέρας του Springsteen αλλά την εσωτερική του πάλη, την απειλή της επιτυχίας και τους προσωπικούς δαίμονές του.

Urchin

Το σκηνοθετικό ντεμπούτο του Harris Dickinson επικεντρώνεται σε έναν νεαρό άνδρα με προβλήματα εθισμού, άστεγο στη Λονδίνο, ο οποίος – όταν του παρουσιάζεται η ευκαιρία για προσωπική λύτρωση – εισέρχεται σε μια υπαρξιακή οδύσσεια. Η παραγωγή υποστηρίζεται από το BFI και χαρακτηρίζεται ως «για ανθρώπους που μένουν στα «κενά» του συστήματος». Η ταινία αναμένεται να ξεχωρίσει για το τολμηρό θέμα της και για το γεγονός πως έρχεται από νέο δημιουργό, δίνοντας έμφαση σε κοινωνικές προεκτάσεις και ψυχολογική ένταση.

Shelby Oaks

Ένα horror που έχει γίνει ήδη talk-of-the-town: ο Youtuber-κριτικός κινηματογράφου Chris Stuckmann κάνει το σκηνοθετικό του ντεμπούτο με αυτή την αινιγματική ταινία, που ακολουθεί μία γυναίκα η οποία αναζητά την αδελφή της, η οποία εξαφανίστηκε κατά τη διάρκεια γυρισμάτων έρευνας για παραφυσικά φαινόμενα. Η παραγωγή ξεκίνησε ως crowdfunding με καμπάνια στο Kickstarter, η οποία έγινε μία από τις πιο επιτυχημένες στον χώρο του horror.

Το Φιλί της Γυναίκας Αράχνης

Με την Τζένιφερ Λόπεζ και τον Ντιέγκο Λούνα, μεταφορά του μυθιστορήματος του Μανουέλ Πουίγκ με θέμα τη σχέση δύο κρατουμένων στην Αργεντινή, που αναπτύσσεται μέσα από την κοινή τους φυλακή και την κοινή ψυχική φυγή.

Τα Τέρματα του Αυγούστου

Ποδοσφαιρικό ντοκιμαντέρ που εξερευνά το ετήσιο καλοκαιρινό τουρνουά σε ορεινά της νότιας Πίνδου και αποκαλύπτει τη δύναμη της κοινότητας των χωριών.

Τομ και Τζέρι

Η Απαγορευμένη Πυξίδα: Νέα περιπέτεια του διάσημου δίδυμου κινούμενων σχεδίων με μουσείο, μαγική πυξίδα και μεταφορά σε άλλο κόσμο — ιδανική για οικογενειακή έξοδο.

Το Χειρόγραφο της Σαραγόσα

Επανέκδοση ταινίας ορόσημο της δεκαετίας του ’60 για τους σινεφίλ — μια περιπέτεια φαντασίας και λογοτεχνίας, που επιστρέφει στις αίθουσες ως αφιέρωμα.