ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Επιστρέφει στην Τεχνόπολη το Φεστιβάλ «Break The Chain» κατά της εκμετάλλευσης ανθρώπων

Επιστρέφει στην Τεχνόπολη το Φεστιβάλ «Break The Chain» κατά της εκμετάλλευσης ανθρώπων
Facebook Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων - Technopolis City of Athens @technopoliscityofathens

Με σύνθημα «Δεν μένουμε αμέτοχοι. Σπάμε την αλυσίδα της εκμετάλλευσης» διοργανώνεται στις 22 και 23 Οκτωβρίου 2016 για δεύτερη χρονιά το Φεστιβάλ «Break the Chain» στην Τεχνόπολη του δήµου Αθηναίων, με αφορμή την Πανευρωπαϊκή Ημέρα κατά της Εμπορίας Ανθρώπων.

Για δύο ημέρες, από τις 10:30 έως τις 23:30, θα πραγματοποιηθούν δράσεις Τέχνης και Ενημέρωσης για όλες τις ηλικίες, θεατρικές και χορευτικές παραστάσεις, προβολές ντοκιμαντέρ, ταινιών, μουσική, δημιουργικά, εκπαιδευτικά εργαστήρια και άλλα.

Το πολυθεματικό Φεστιβάλ έχει στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού σε θέματα που αφορούν στην εμπορία και εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο (Αnti-Τrafficking Campaign). Εντάσσεται στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας του εθνικού εισηγητή για την Καταπολέμηση της Εμπορίας Ανθρώπων (Trafficking) του υπουργείου Εξωτερικών Ηρακλή Μοσκώφ, σε συνδιοργάνωση µε την Τεχνόπολη του δήμου Αθηναίων.

Πρόγραμμα πολυθεματικoύ φεστιβάλ

Και τις δύο ημέρες από τς 12:00 ως τις 22:00, το κοινό μπορεί να επισκεφθεί τις εκθέσεις: φωτογραφίας από ανεξάρτητους φωτογράφους, επίσης φωτογραφίας - «Το γλυκόπικρο ταξίδι του παγωτού» από την Fair Trade Hellas, έκθεση της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών, ζωγραφικής ενός παιδιού πρόσφυγα από την Praksis, κειμένων ασυνόδευτων ανηλίκων από την Μετάδραση, γραφιστικών έργων σε συνεργασία με το +Design, εικαστικών και εγκατάστασης βίντεο ανεξάρτητων καλλιτεχνών, μασκών - «Τα παιδιά που πέρασαν τη θάλασσα και το παιχνίδι με τις μάσκες» από το Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού, την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, και τις οργανώσεις Save the Children, ECHO, Children and Family Protection Support Hub.

Ημερίδα

Επιπλέον, το Σάββατο, 22 Οκτωβρίου, από τις 10:30 ως τις 18:30 θα πραγματοποιηθεί ημερίδα με θέμα «Σπάσε την αλυσίδα της Εμπορίας και Εκμετάλλευσης Ανθρώπων» με τις εξής θεματικές: ανίχνευση και ο εντοπισμός θυμάτων εμπορίας στο πλαίσιο της διαχείρισης των προσφυγικών - μεταναστευτικών ροών, οι γκρίζες ζώνες της σεξουαλικής εκμετάλλευσης, μορφές εκμετάλλευσης ευάλωτων παιδιών, η ένταξη της εκπαίδευσης των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων σε προγράμματα σπουδών και ο ρόλος του ιδιωτικού τομέα στην καταπολέμηση της Εμπορίας και Εκμετάλλευσης Ανθρώπων.

Το πλήρες πρόγραμμα της εκδήλωσης μπορεί κανείς να το βρει στην ηλεκτρονική διεύθυνση: http://www.breakthechain.gr/index.php/programma/

ΔΗΜΟΦΙΛΗ