Η Σουηδική Ακαδημία δεν βρήκε τον Ντίλαν και εγκατέλειψε την προσπάθεια
Πηγή: REUTERS / KI PRICE

Έπειτα από πολλές, αποτυχημένες απόπειρες να εντοπίσει τον Μπομπ Ντίλαν, ο οποίος επελέγη για το φετινό Νομπέλ Λογοτεχνίας, η Σουηδική Ακαδημία αποφάσισε να σταματήσει την προσπάθεια, όπως ανακοίνωσε η γενική γραμματέας του θεσμού Σάρα Ντάνιους.

«Αυτή τη στιγμή δεν κάνουμε το παραμικρό. Τηλεφώνησα και έστειλα μηνύματα μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο στενότερο συνεργάτη του και έλαβα πολύ ευγενικές απαντήσεις. Προς το παρόν αυτό αρκεί», ανέφερε η Ντάνιους μιλώντας στο δημόσιο ραδιόφωνο SR.

Όπως αναφέρεται στο ΑΠΕ, ο Αμερικανός τραγουδοποιός τηρεί απόλυτη σιγή μετά τη βράβευσή του, την Πέμπτη. Το βράδυ της ίδιας ημέρας έδωσε μια συναυλία στο Λας Βέγκας όπου τραγούδησε, χωρίς να πει απολύτως τίποτα στο κοινό του.

«Δεν ανησυχώ καθόλου, έχω την αίσθηση ότι θα εμφανιστεί», συνέχισε η Ντάνιους.

Όσοι βραβεύονται με το Νόμπελ καλούνται κάθε χρόνο στις 10 Δεκεμβρίου στη Στοκχόλμη όπου τους απονέμενεται το βραβείο από τα χέρια του βασιλιά της Σουηδίας και εκφωνούν μια ομιλία σε ένα επίσημο δείπνο. Η Σουηδική Ακαδημία δεν γνωρίζει ακόμη αν ο Ντίλαν έχει σκοπό να παραβρεθεί στην εκδήλωση.

«Αν δεν θέλει να έρθει, δεν θα έρθει. Παρ' όλ' αυτά θα πραγματοποιηθεί μια μεγάλη γιορτή και η διάκριση του ανήκει», εξήγησε η Ντάνιους.

Ο 75χρονος Ντίλαν είναι ο πρώτος στιχουργός-συνθέτης-τραγουδιστής που τιμάται με το Νομπέλ Λογοτεχνίας.

Διαβάστε επίσης