ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ο μύθος του Ωνάση εκποιείται. Στο σφυρί προσωπικά αντικείμενα του τραγικού γιου του, Αλέξανδρου

Ο μύθος του Ωνάση εκποιείται. Στο σφυρί προσωπικά αντικείμενα του τραγικού γιου του, Αλέξανδρου
Twitter

H Εθνική Τράπεζα, ως ειδικός εκκαθαριστής της εταιρίας Ολυμπιακή Αεροπορία- Υπηρεσίες Α.Ε., βγάζει στο σφυρί προσωπικά αντικείμενα του γιου του Αριστοτέλη Ωνάση, Αλέξανδρου, 43 χρόνια μετά τον τραγικό επίλογο της ζωής του.

Ανάμεσα τους πολυτελή έπιπλα επώνυμων οίκων που κοσμούσαν το γραφείο του, ένα αερόστατο συλλεκτικής αξίας και μια Mercedes η οποία είχε κοστίσει στον Αλέξανδρο Ωνάση 250.000 δραχμές, ποσό αστρονομικό για τα δεδομένα της εποχής της.

Πιο συγκεκριμένα όπως αναφέρεται στην πρόκληση ενδιαφέροντος που μπορείτε να τη δείτε εδώ, δημοπρατούνται τα παρακάτω:

1. Γραφείο στην Ιερουσαλήμ – Ισραήλ επί της οδού 33 Yafo Road - Block 30035 Parcel18/7. Το ακίνητο αποτελείται από δύο δωμάτια επιφανείας 39 τ.μ. στο Α΄ όροφο σε γωνιακό κτίριο στο κέντρο της πόλης γνωστό ως “Beit Yoel”

2. Θέση parking No 23 Hanover Gate Mansions, στην οδό Park Road στο Λονδίνο και με τίτλο κτίσης NGL 795266. Το parking βρίσκεται σε καθεστώς leasehold (αποκλειστικό δικαίωμα χρήσης και εκμετάλλευσης, περιορισμένο χρονικά) για 120 έτη, από την 18η Δεκεμβρίου 2000. Δικαίωμα αγοράς έχουν μόνο ιδιοκτήτες διαμερισμάτων στο συγκρότημα Hanover Gate Mansions.

3. Συλλεκτική Mercedes Automatic – 250/8 μοντέλο 1972, που χρησιμοποιούσε ο Αλ. Ωνάσης.

4. Έπιπλα γραφείου που χρησιμοποιούσε ο Αλ. Ωνάσης (ένα τραπέζι ξύλινο, τέσσερις καρέκλες ξύλινες, ένα γραφείο ξύλινο, δύο μπουφέ ξύλινα, μία ξύλινη πολυθρόνα Δ/ντού, δύο ξύλινες πολυθρόνες επισκεπτών και ένας καναπές ξύλινος όλα με σκάλισμα).

5. Αερόστατο κατασκευαστή SKY BALLOONS LTD Τύπου SKY 120-24, που συνοδεύεται από τρέιλερ, καλάθι, διπλό καυστήρα fan ψυχρού αέρα, σχοινιά , πόλους τεφλόν και τέσσερα καλύμματα.

Η δημοπρασία έχει προγραμματιστεί για τις 21 Οκτωβρίου στο γραφείο της αρμόδιας συμβολαιογράφου της εταιρίας Ολυμπιακή Αεροπορία - Υπηρεσίες Α.Ε., στην οδό Ομήρου στην Αθήνα.

aristotelis alexandros onasis

Έξι δεκαετίες μετά το ξεκίνημά της τον Ιούλιο του 1956, η Εθνική Τράπεζα, εκκαθαρίστρια της Ολυμπιακής Αεροπορίας, εκποιεί κομμάτια της ιστορίας της.

Τα χρήματα από τους δημόσιους πλειοδοτικούς διαγωνισμούς της περιουσίας της Ολυμπιακής Αεροπορίας συγκεντρώνονται σε ειδικό λογαριασμό υπέρ των απαιτήσεων των πιστωτών της εταιρίας που κάποτε όριζε την ελληνική επιχειρηματικότητα αγγίζοντας, κυριολεκτικά, τα ουράνια.

Δυστύχημα ή έγκλημα;

onassis sinwmosia

Αυτός θα είναι ο δεύτερος επίλογος στην τραγική ιστορία του Αλέξανδρου Ωνάση που σκοτώθηκε σε αεροπορικό δυστύχημα τη Δευτέρα, 22 Ιανουαρίου 1973, όταν το αμφίβιο “Πιάτζιο 136” που πιλόταρε κατέπεσε στο αεροδρόμιο του Ελληνικού, δευτερόλεπτα μετά την απογείωσή του. Μια μέρα μετά, στις 7 το απόγευμα της 23ης Ιανουαρίου, ο μοναχογιός του Αριστοτέλη Ωνάση έφυγε από τη ζωή. Ήταν μόλις 25 ετών.

Για το δυστύχημα συγκροτήθηκαν τρεις επιτροπές με όλες να καταλήγουν ότι στο αεροπλάνο του μοναχογιού του Ωνάση τα πηδάλια είχαν συνδεθεί ανάποδα. Μέχρι σήμερα οι αστικοί μύθοι και οι συνωμοσίες γύρω από τον τραγικό επίλογο του νεαρού διάδοχου δεν έχουν καταλαγιάσει.

“Είμαι ο φτωχότερος άνθρωπος του κόσμου” είπε ο πατριάρχης της οικογένειας μετά τον θάνατο που τον πλήγωσε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ