ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

LifeArt Global Media Festival: ένα φεστιβάλ για νέους δημιουργούς σε δύσκολους καιρούς

LifeArt Global Media Festival: ένα φεστιβάλ για νέους δημιουργούς σε δύσκολους καιρούς

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία την Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2016, η παρουσίαση του διεθνούς Φεστιβάλ LifeArt Global Media Festival στο Ίδρυμα Μιχάλη Κακογιάννη. Το Φεστιβάλ που μόλις άρχισε είναι ένα βήμα για τους κινηματογραφιστές από όλο τον κόσμο να παρουσιάσουν τη δουλειά τους και να διακριθούν. Για αυτή την καινοτόμα πρωτοβουλία που καλύπτει όλο το εύρος της κινηματογραφικής δημιουργίας το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης έχει μαζί του ένα σύμμαχο σημαντικό.

Το Φεστιβάλ είναι συνδιοργάνωση του πολιτιστικού ιδρύματος με την MOR-VISUAL Inc, εταιρία παραγωγής με έδρα το Λος Άντζελες με εξειδίκευση στην παραγωγή μεγάλων live καλλιτεχνικών εκδηλώσεων η οποία τα τελευταία χρόνια δραστηριοποιείται δυναμικά και στην κινηματογραφική βιομηχανία της Αμερικής (τελευταία ταινία στο portfolio της το “Criminal, στην οποία πρωταγωνιστούν οι Kevin Costner, Ryan Reynolds και Gal Gadot).

Ένα από τα ελάχιστα Φεστιβάλ παγκοσμίως που δίνουν χώρο και έμφαση στις νέες τεχνολογίες συμπεριλαμβάνοντας, εκτός από τον κινηματογράφο, τη δυναμικά αναδυόμενη τηλεοπτική παραγωγή, το διαδίκτυο και, φυσικά, την εικονική πραγματικότητα το LifeArt Media Festival 2017 απευθύνεται σε νέους κινηματογραφιστές από όλες τις χώρες, ενθαρρύνοντάς τους να παρουσιάσουν το έργο τους σε ένα παγκόσμιο ακροατήριο.

Το όραμα του Κακογιάννη, έμπνευση για το αύριο

KAKOYIANNIS

Μια γιορτή στη μνήμη και την πολιτιστική παρακαταθήκη του Μιχάλη Κακογιάννη, το LifeArt Media Festival θέλει όχι μόνο να αναδείξει τη διαχρονικότητα του έργου του αλλά και να αναδειχθεί σε μια πλατφόρμα για νέους, ταλαντούχους δημιουργούς να προβάλουν και να αναδείξουν την τέχνη τους. Άλλωστε αυτό υπήρξε το όραμα πίσω από τη δημιουργία του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης.

Η υποστήριξη όλων των μορφών της τέχνης, και ιδίως του κινηματογράφου, με έμφαση στις πρωτοβουλίες που ενθαρρύνουν τους νέους καλλιτέχνες να ανακαλύψουν τα ταλέντα τους και να προβάλλουν το έργο τους στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Με στόχους του όλα τα παραπάνω και ακόμη περισσότερα (το LifeArt θέλει να αναβιώσει και να αναδείξει τον Ελληνικό Κινηματογράφο και να είναι ένας σύμμαχος στους νέους δημιουργούς του αύριο) το Φεστιβάλ φιλοδοξεί να συμβάλλει στη δημιουργία μιας νέας εικόνας της Ελλάδας σήμερα, αυτής που θα τη βοηθήσει να βρει ξανά την κεντρική θέση της στον παγκόσμιο χάρτη της τέχνης.

Με όραμα συνεπές με τον Μιχάλη Κακογιάννη, αυτόν τον οραματιστή καλλιτέχνη με πάθος για τη Ελλάδα και την τέχνη του που κατάφερε να βάλει την ελληνική κινηματογραφία στη διεθνή σκηνή πολλά χρόνια πριν, σε εποχές δύσκολες, σε αντίξοους καιρούς με όχημα το ταλέντο του και την πολυσχιδή προσωπικότητά του, η πρωτοβουλία του LifeArt Media Festival 2017 ξεκινάει επίσης σε δύσκολες εποχές.

Σε καιρούς μιας παγκόσμιας κρίσης με αποτελέσματα καταστροφικά για την Ελλάδα που μας υπενθυμίζει όλα όσα μας δίδαξε η ιστορία. Ότι ακριβώς στις δύσκολες εποχές η τέχνη αποκτά πάντα την πιο δυνατή φωνή της.

To LifeArt Media Festival θα απονείμει επίσης το βραβείο “Michael Cacoyannis Humanitarian Award” για ταινίες που θίγουν σοβαρά, σύγχρονα κοινωνικά θέματα, το οποίο ανακοίνωσε στην εκδήλωση η Πέμυ Ζούνη ενώ ο Ariel Vromen ανακοίνωσε το Hellas Award, ειδικό βραβείο αφιερωμένο στους Έλληνες δημιουργούς.

Στη γιορτή μιας μεγάλης αρχής

Την εκδήλωση για την επίσημη παρουσίαση του νέου θεσμού τίμησαν με την παρουσία τους ο διεθνούς φήμης σκηνοθέτης Ariel Vromen (ο οποίος έχει συνεργαστεί με μεγάλα ονόματα του Χόλιγουντ όπως Kevin Kostner, Ryan Reynolds, James Franco, Gal Gadot, Gary Oldman, Tommy Lee Jones, Winona Ryder) και ο Yariv Lerner, γιος του ιδιοκτήτη της εταιρείας παραγωγής Millennium και διευθύνων σύμβουλος της Nu Boyana Film Studios, ένα από τα πιο γνωστά ευρωπαϊκά κινηματογραφικά στούντιο με έδρα στη Σόφια, όπου γυρίζονται μερικές από τις μεγαλύτερες παραγωγές του Χόλιγουντ.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με ένα cocktail γνωριμίας, όπου οι καλεσμένοι από τον καλλιτεχνικό και επιχειρηματικό κόσμο γνωρίστηκαν με τους διοργανωτές του θεσμού, καικορυφώθηκε με τη live unplugged performance του Omar Faruk Tekbilek, ο οποίος, σε πρώτη παγκόσμια εκτέλεση, ερμήνευσε δικές του διασκευές τραγουδιών του Μίκη Θεοδωράκη συνοδευόμενος από διεθνούς φήμης μουσικούς.

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν επίσης οι υποστηρικτές του LifeArt Media Festival Γιώργος Παπαλέξης (Zolotas House of Jewelry) και ο Νικόλαος Δαφνής (General Shipping Services Ltd.) Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα του Φεστιβάλ.

LIFEART Festival - Press Gala from MorVisual, Inc. on Vimeo.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ