ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Μeat Loaf: Δεν μπορείς να σταματήσεις να μαθαίνεις

Μeat Loaf: Δεν μπορείς να σταματήσεις να μαθαίνεις
The Guardian

Το καλοκαίρι, σε μία συναυλία του στο Έντμοντον του Καναδά, κατέρρευσε επί σκηνής. Από τότε δεν έχει σταματήσει να δέχεται ερωτήσεις για την κατάσταση της υγείας του.  Ο Meat Loaf, ο  τραγουδιστής που έγινε γνωστός και από τους ρόλους του στις ταινίες "The Rocky Horror Picture Show" (1975) και "Fight Club" (1999) μίλησε στο webchat με αναγνώστες της ιστοσελίδας του The Guardian. Για την υγεία του, το Rocky Horror, τη μέθοδο υποκριτικής του, τη ρικ μουσική και τη φιλοσοφία της ζωής του.

ο Meat Loaf αποκαλύπτει τα μυστικά της υποκριτικής

«Για να οικοδομήσεις έναν πραγματικό χαρακτήρα χρειάζεται “προϊστορία”»

«Για να οικοδομήσεις έναν πραγματικό χαρακτήρα χρειάζεται “προϊστορία”» απάντησε ο τραγουδιστής σε νεαρό αναγνώστη της εφημερίδας που του ζήτησε να αποκαλύψει τα μυστικά της υποκριτικής του ερμηνείας.

“Θα πρέπει να ξεκινήσεις τον χαρακτήρα, από τότε που γεννήθηκε, να ξέρεις ποιοι ήταν οι γονείς του, σε ποιο σχολείο πήγε, αν ήταν αθλητής, αν έχει πέσει θύμα σχολικού εκφοβισμού, ποιο ήταν δηλαδή το πρόσωπο που προσπαθείς να βρεις; Αυτά θα σου πουν ποιος είναι ο χαρακτήρας. Την ώρα που ετοιμάζεις τον χαρακτήρα συνεχίζεις να κάνεις αναφορές στην προϊστορία και θα έχεις όλο και περισσότερες πληροφορίες για το χαρακτήρα που είσαι έτοιμος να υποδυθείς” υπογράμμισε.

Ο τραγουδιστής αποκάλυψε ότι αν και πωλούνται ακόμη αντίτυπα του άλμπουμ Bat Out Hell, τα έσοδα είναι μηδενικά από το 1978.

download

πηγή: reuters

Είμαι ανθρώπινο ον, δεν διαφέρω από εσάς

Ο τραγουδιστής παραδέχτηκε ότι δεν του αρέσει πάντα να τον φωτογραφίζουν οι θαυμαστές του. Αλλά ζήτησε την κατανόησή τους... «Είμαι σίγουρος πως ούτε και εσάς σας αρέσει πάντα να σας φωτογραφίζουν». Ο Meat Loaf, εξήγησε πως η διχείρηση της δημοφιλίας του είναι δύσκολη «Ο κόσμος έρχεται να μου μιλήσει για διάφορα πράματα. Είμαι όμως κι εγώ ανθρώπινο ον, δεν διαφέρω από εσάς».

fvvewg

Δεν μπορείς να σταματήσεις να μαθαίνεις

Ο Loaf έχει πρωταγωνιστήσει σε 61 ταινίες, πέντε παραστάσεις του Μπρόντγουεϊ, θεατρικά του Σέξπιρ και standup comedy. Ήταν παρουσιαστής σε τηλεοπτική εκπομπή και παρουσιαστής σε τηλεοπτικό παιχνίδι. Έχει σκηνοθετήσει μία ταινία και έξι βίντεο. Γιατί τα έκανε όλα αυτά; «Για να αποκτήσω εμπειρία», απαντάει. «Δεν σταματώ όμως, υπάρχουν και πολλά άλλα να βιώσω. Δεν μπορείς να σταματήσεις να μαθαίνεις»

Η ροκ μουσική είναι κάτι που ζεις

“Η ροκ μουσική δεν είναι κάτι που βάζεις σε ένα CD ή βινύλιο. Η ροκ μουσική είναι κάτι που ζεις” σημείωσε ο τραγουδιστής απαντώντας στην ερώτηση αν η ροκ μουσική έχει ακόμη μέλλον.

“Έτσι, ακόμη και αν όλοι οι καλλιτέχνες που γράφουν ροκ μουσική αποφάσιζαν ότι δεν πρόκειται να γράψουν άλλο, οι άνθρωποι θα εξακολουθούν να παίζουν ντραμς και κιθάρα. Είναι το ίδιο όπως με τις συμφωνίες ή τις όπερες. Είναι το ίδιο όπως με την αφρικανική μουσική, η οποία μπορεί να μην πουλάει εκατομμύρια δίσκους, αλλά εξακολουθεί να παίζεται και να συγκινεί. Για μένα είναι ένα συναίσθημα. Και δεν είναι τα συναισθήματά μου - είναι τα συναισθήματά σας, τα συναισθήματα του κοινού” ανέφερε απαντώντας σε ερώτηση αν έχει έρθει το τέλος της ροκ μουσικής.

3900

πηγή: The Guardian

Η καλύτερη συνταγή

Μπορείς να μοιραστείς μαζί μας την καλύτερη συνταγή Meat Loaf; ρώτησε ένας άλλος αναγνώστης και ο τραγουδιστής τον παρέπεμψε σε επεισόδιο της εκπομπής μαγειρικής Hairy Bikers, στη διάρκεια του οποίου μαγείρεψε κοτόπουλο Meat Loaf.

Δώστε το καλύτερο που μπορείτε

Ο τραγουδιστής αποκαλύπτει την φιλοσοφία ζωής του: “Ο,τι κάνετε, είτε πρόκειται για συνεντεύξεις, είτε για ένα live show, για μια ταινία, είτε για ένα βιβλίο, να δώσετε το καλύτερο που μπορείτε να δώσετε.

Αυτό που βλέπετε στη σκηνή σε ένα live show, θα το δείτε και στην πρόβα του show. Αυτό που βλέπετε σε ταινία θα το βλέπατε και σε πρόβα μιας ταινίας. Με άλλα λόγια, κάντε εξάσκηση τόσο σκληρά σαν να παίζετε”.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ