ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Χίλαρι Κλίντον και Φρανσουά Ολάντ: μακρινοί συγγενείς βασιλικών απογόνων;

Χίλαρι Κλίντον και Φρανσουά Ολάντ: μακρινοί συγγενείς βασιλικών απογόνων;

Ο Γάλλος Jean-Louis Beaucarnot και το βιβλίο του “Dico des Politiques” απασχολούν ιδιαίτερα τον τύπο της χώρας του μετά από σειρά αποκαλύψεων για τα γενεαλογικά δέντρα των ηγετών σήμερα.

Μία από τις πολλές αποκαλύψεις του θέλει την Χίλαρι Ρόνταμ Κλίντον μακρινή συγγενή του Φρανσουά Ολάντ αλλά και της Σελίν Ντιόν.

Σύμφωνα με τον Beaucarnot η Κλίντον κατάγεται από την πλευρά της μητέρας της από οικογένειες από τη γαλλόφωνη επαρχία του Καναδά, το Κεμπέκ. Αυτές οι οικογένειες μεταναστών κατάγονται από περισσότερες από δώδεκα περιοχές σε όλη τη Γαλλία σημειώνει στο βιβλίο του που κυκλοφόρησε την περασμένη Πέμπτη.

Ταξιδεύοντας βαθιά στο παρελθόν, ο συγγραφέας αναζήτησε τις εκλεκτές συγγένειες έως και 23 γενιές πίσω. Σύμφωνα με τον συγγραφέα η Κλίντον έχει ρίζες σε οικογένεια μεταναστών με συγγένεια στον βασιλιά Λουδοβίκο X le Hutin, γνωστό και ως “Λουδοβίκος ο Πεισματάρης”.

O μονάρχης πέθανε 18 μήνες μετά την ανακήρυξη του ως βασιλιάς με μερικούς ιστορικούς να πιστεύουν ότι δηλητηριάστηκε.

DICO

Από την άλλη ο Ολάντ φέρεται να είναι είναι μακρινός συγγενής με τον διάδοχο και αδερφό του Λουδοβίκου, Φίλιππο V, γνωστός και ως “Φίλιππος ο Ψηλός” που έμεινε στο θρόνο για έξι χρόνια προτού πεθάνει χωρίς αρσενικό διάδοχο. Πέρα από τις βασιλικές αυλές η Κλίντον μοιράζεται γονίδια με την Μαντόνα, την Σελίν Ντιόν αλλά και την ηθοποιό Αντζελίνα Τζολί, σημειώνει ο Beaucarnot.

jean louis beaucarnot

ΔΗΜΟΦΙΛΗ