«Bangaranga»: Η διάγνωση της Ντάρα με ΔΕΠΥ και οι φορές που σκέφτηκε να αποχωρήσει από τη Eurovision
H Ντάρα
AP Photo/Valentina PetrovaΔύο φορές ήταν έτοιμη να αποχωρήσει από τη Eurovision η νικήτρια του μουσικού διαγωνισμού, Ντάρα, έως ότου τελικά έφτασε στην κορυφή του κόσμου με το «Bangaranga».
Η 27χρονη τραγουδίστρια από τη Βουλγαρία μιλώντας στο BBC αποκάλυψε πως σκέφτηκε να τα παρατήσει για να προστατεύσει την ψυχική της υγεία.
«Την πρώτη φορά είπα όχι επειδή υπήρχαν κάποια πράγματα με τα οποία δεν ήμουν εντάξει στο συμβόλαιο», λέει η Ντάρα.
Η Ντάρα είχε μόλις διαγνωστεί με ΔΕΠΥ (Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής και Υπερκινητικότητας) και όπως έκανε γνωστό «έτρεμε» ολόκληρη όταν ανακοινώθηκε ότι θα ήταν η καλλιτέχνιδα που θα εκπροσωπούσε τη χώρα τη.
«Έτσι αντέδρασε το σώμα μου» λέει η 27χρονη, «προσπαθούσα να ηρεμήσω για τρεις ώρες».
Το άγχος της εντάθηκε όταν ανακοινώθηκε ότι θα ήταν η πρώτη συμμετοχή της Βουλγαρίας στη Eurovision από το 2022.
«Αμέσως ένιωσα ότι έκανα κάτι κακό, ότι δεν άξιζα» λέει. «Δεν ήθελα να διακινδυνεύσω την ψυχική μου υγεία σε βαθμό που να μην μπορώ να την θεραπεύσω».
Τελικά, η επαγγελματική βοήθεια που έλαβε μετά τη διάγνωση της την προετοίμασε για τον διαγωνισμό. «Δουλεύω με μια θεραπεύτρια που με βοήθησε να επιβιώσω σε ένα μέρος γεμάτο κόσμο», λέει. «Νομίζω ότι έκανε εξαιρετική δουλειά».

Η Ντάρα που εκπροσωπησε τη Βουλγαρία με το "Bangaranga"
(AP Photo/Martin Meissner)Σύμφωνα με την ίδια, οι ασκήσεις αναπνοής, οι σημειώσεις που κρατούσε στο ημερολόγιό της και ο διαλογισμός τη βοήθησαν «να παραμείνει συγκεντρωμένη».
«Η Eurovision είναι τόσο, τόσο μεγάλη - το μεγαλύτερο πράγμα που μπορούν να κάνουν οι καλλιτέχνες» περιγράφει χαρακτηριστικά στο BBC, ωστόσο τόνισε πως «ποτέ δεν έχω νιώσει πιο ήρεμη στη σκηνή, πιο ασφαλής».
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Τι σημαίνει «Bangaranga», το βουλγάρικο τραγούδι που κέρδισε τη Eurovision
SPONSORED
Η Lego λανσάρει τη Σαγράδα Φαμίλια με 12.060 κομμάτια - Το μεγαλύτερο σετ που έχει δημιουργήσει
23:34
«Πλήξαμε περίπου 150 θέσεις της Χεζμπολάχ μέσα σε 48 ώρες», λέει το Ισραήλ
23:21
Ανησυχία στο Πεντάγωνο για παρακολουθήσεις Αμερικανών αξιωματούχων από το Ισραήλ
23:10
Το comeback των μαγκρόβιων δασών: Αποκτούν ξανά ζωή μετά από δεκαετίες ανθρώπινης καταστροφής
23:04