CULTURE

Η Πατρίσια Λόκγουντ τιμήθηκε με το Βραβείο Γκέιμπ Χάντσον για το νέο της μυθιστόρημα

Η Πατρίσια Λόκγουντ τιμήθηκε με το Βραβείο Γκέιμπ Χάντσον για το νέο της μυθιστόρημα

Η Λόκγουντ το 2014.

Wikipedia Commons

Η Αμερικανίδα συγγραφέας Πατρίσια Λόκγουντ (Patricia Lockwood) είναι η φετινή νικήτρια του Βραβείου Γκέιμπ Χάντσον (Gabe Hudson Prize) για το μυθιστόρημά της «Will There Ever Be Another You», μια σκοτεινή αλλά χιουμοριστική ιστορία που εξερευνά την ψυχική κατάσταση μιας γυναίκας κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Το βραβείο, που συνοδεύεται από χρηματικό έπαθλο 10.000 δολαρίων, απονέμεται κάθε χρόνο σε έργα μυθοπλασίας που διακρίνονται για το χιούμορ, τη συγκίνηση και τη βαθιά κατανόηση της σύγχρονης αμερικανικής ζωής.

Η κριτική επιτροπή εξήρε το βιβλίο, σημειώνοντας ότι συνδυάζει λυρισμό και χιούμορ χωρίς να καταφεύγει στην αυτολύπηση, ενώ αναδεικνύει το παράλογο της ανθρώπινης ύπαρξης ακόμη και μέσα στις πιο δύσκολες συνθήκες.

Books-Gabe Hudson Prize

Το βραβείο θεσπίστηκε το 2024 από τη μητέρα του συγγραφέα Γκέιμπ Χάντσον, Σάνσια Σέμερε, με τη στήριξη του εκδοτικού οίκου McSweeney's, προς τιμήν του συγγραφέα που πέθανε το 2023 σε ηλικία 52 ετών.

Ο Χάντσον έγινε γνωστός από το μυθιστόρημα «Dear Mr. President» και εργάστηκε ως εκδοτικός σύμβουλος στον McSweeney's, ενώ δίδαξε δημιουργική γραφή στο Πανεπιστήμιο Yonsei της Νότιας Κορέας.

Η Λόκγουντ, δημιουργός επίσης των «Priestdaddy» και «No One Is Talking About This», δήλωσε ότι ένιωθε ιδιαίτερη σύνδεση με τον Χάντσον, παρότι δεν γνωρίστηκαν ποτέ προσωπικά.

«Ήταν ένας πραγματικά γενναιόδωρος άνθρωπος του πνεύματος, ένας συγγραφέας με μοναδική φαντασία και ένας άνθρωπος που ενθάρρυνε διαρκώς τους άλλους», ανέφερε, επισημαίνοντας πως υπήρχαν πολλές παράξενες συμπτώσεις ανάμεσα στις ζωές τους, από τη στρατιωτική θητεία του αδελφού της μέχρι τη γειτονιά στη Νότια Κορέα όπου μεγάλωσε ο σύζυγός της.