CULTURE

Όζι Όσμπορν και Black Sabbath: Κυκλοφόρησε το τρέιλερ της τελευταίας συναυλίας

Όζι Όσμπορν και Black Sabbath: Κυκλοφόρησε το τρέιλερ της τελευταίας συναυλίας

Ο Ozzy Osbourne live επί σκηνής στο Ίνγκλγουντ της Καλιφόρνια, το 2022

AP Photo/John McCoy

Το επίσημο τρέιλερ της πολυαναμενόμενης συναυλιακής ταινίας «Ozzy and Black Sabbath: Back to the Beginning» δόθηκε στη δημοσιότητα, προσφέροντας μια πρώτη ματιά στην τελευταία εμφάνιση του Όζι Όσμπορν και των Black Sabbath, λίγο πριν από τον θάνατο του εμβληματικού τραγουδιστή.

Η κινηματογραφική καταγραφή της ιστορικής βραδιάς θα κυκλοφορήσει παγκοσμίως στις 28 Οκτωβρίου και θα έχει διάρκεια δύο ώρες και 30 λεπτά. Εκτός από πλάνα από τη συναυλία, η ταινία θα περιλαμβάνει προσωπικές εξομολογήσεις και αναμνήσεις μουσικών που επηρεάστηκαν από τον Όζι και τους Black Sabbath.

Την παρουσίαση της βραδιάς είχε αναλάβει ο Τζέισον Μομόα, ενώ μουσικός διευθυντής της διοργάνωσης ήταν ο κιθαρίστας των Rage Against the Machine, Τομ Μορέλο. Στη συναυλία συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, οι Alice in Chains, Anthrax, Gojira, Guns N’ Roses, Halestorm, Lamb of God, Mastodon, Metallica, Pantera, Rival Sons, Slayer και Tool.

Η ζήτηση για τα εισιτήρια υπήρξε τεράστια, καθώς περισσότερα από τρία εκατομμύρια αιτήματα καταγράφηκαν για μόλις 44.000 διαθέσιμες θέσεις. Η συναυλία έγινε sold out μέσα σε λίγα λεπτά.

Τριάντα τραγούδια από μια ιστορική βραδιά

Η ταινία θα περιλαμβάνει συνολικά 30 τραγούδια από το πρόγραμμα της συναυλίας. Ανάμεσά τους βρίσκονται τα «Never Say Die» των Guns N’ Roses, «Hole in the Sky» των Metallica, «Wicked World» των Slayer και «Hand of Doom» των Tool.

Το νέο τρέιλερ περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, τη συγκινητική αφήγηση της συζύγου του Όζι, Σάρον Όσμπορν, η οποία αναφέρεται στην κατάσταση της υγείας του πριν από την εμφάνιση.

«Του είχαν πει ότι πιθανότατα δεν θα κατάφερνε να ολοκληρώσει τη συναυλία. Εκείνος είπε: “Όχι. Θα το κάνω. Ό,τι είναι να γίνει, θα γίνει”».

Ο μπασίστας των Black Sabbath, Γκίζερ Μπάτλερ, είχε περιγράψει τη βραδιά ως μια εμπειρία γεμάτη αγάπη. «Για μένα ήταν καθαρή αγάπη. Ήταν σαν ένα κύμα αγάπης. Αυτός είναι ο μόνος τρόπος που μπορώ πραγματικά να το περιγράψω. Το ένιωθα σαν κάτι απτό», είχε δηλώσει.

Η συναυλία πραγματοποιήθηκε ως ένας τελευταίος αποχαιρετισμός στους Black Sabbath και στον Όζι Όσμπορν, ο οποίος έφυγε από τη ζωή λιγότερο από έναν μήνα αργότερα. Η ταινία αναμένεται να διατηρήσει στη μεγάλη οθόνη ένα από τα τελευταία κεφάλαια μιας από τις σημαντικότερες ιστορίες στην ιστορία του heavy metal.

Το «Ozzy and Black Sabbath: Back to the Beginning» θα κυκλοφορήσει στους κινηματογράφους παγκοσμίως στις 28 Οκτωβρίου.