Απεβίωσε η συγγραφέας παιδικής λογοτεχνίας Βούλα Μάστορη
Πέθανε τη Δευτέρα, έπειτα από πολύμηνη μάχη με τον καρκίνο, η συγγραφέας παιδικής λογοτεχνίας, Βούλα Μάστορη. η οποία γεννήθηκε στο Αγρίνιο το 1945 από Μικρασιάτες γονείς.
Γεννημένη το 1945 στο Αγρίνιο από Μικρασιάτες γονείς, η Βούλα Μάστορη έζησε τα παιδικά της χρόνια στην Άμφισσα και σε ηλικία 12 ετών μετακόμισε στην Αθήνα. Με την παιδική λογοτεχνία άρχισε να ασχολείται το 1974. Επίσης, ασχολήθηκε με τη μετάφραση και συνεργάστηκε με το ραδιόφωνο, την τηλεόραση και το περιοδικό «Το Ρόδι». Ανήκει στους συγγραφείς που ανανέωσαν τη θεματολογία της παιδικής και νεανικής λογοτεχνίας.
Τα έργα της διακρίνονται από το ρεαλιστικό στοιχείο και από μία φεμινιστική διάθεση. Βραβεύτηκε από τη Γυναικεία Λογοτεχνική Συντροφιά, τον Κύκλο Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου, την Εταιρεία Ελλήνων Λογοτεχνών, το υπουργείο Πολιτισμού, ενώ έχει τιμηθεί με το Κρατικό Βραβείο Παιδικής Λογοτεχνίας 2005 και με αναγραφή στον Διεθνή Τιμητικό Πίνακα IBBY.
Όπως γράφει και το ΑΠΕ, αποσπάσματα βιβλίων της διδάσκονται στα αναγνωστικά και τα ανθολόγια της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Δημοσίευσε περισσότερα από 40 βιβλία για παιδιά και δύο για ενήλικες («Το παραμύθι των ψυχών» και «Γυναίκα μπονσάι»). Το τελευταίο παιδικό βιβλίο της κυκλοφόρησε φέτος από τις εκδόσεις «Πατάκη» με τίτλο «Στη χώρα των θαυμάτων».
ΤΕΡΝΑ: Νέα σύμβαση 380 εκατ. ευρώ για σιδηροδρομικό έργο στη Ρουμανία
19:10
Τα φίλτρα αέρα συλλαμβάνουν DNA στην ατμόσφαιρα, αποκαλύπτοντας ζώα, ιούς ή ανθρώπινη δραστηριότητα
19:08
Κικίλιας για σύγκρουση πλοίων στο λιμάνι της Σούδας: Σε θέματα ασφάλειας δεν υπάρχει καμία ανοχή
18:57
Τραμπ: Το Ιράν δεν έχει δει τίποτα ακόμα - Θα απαντήσουμε αν οι Χούθι αποκλείσουν την Ερυθρά
18:46