ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Oι πιο εμβληματικές φωτογραφικές μηχανές μέσα από ένα βίντεο 1:30 λεπτού

Oι πιο εμβληματικές φωτογραφικές μηχανές μέσα από ένα βίντεο 1:30 λεπτού
Vimeo

Η φωτογραφία αποτελεί πλέον ένα σημαντικό κομμάτι της σύγχρονης εποχής καθώς κυριαρχεί τόσο στο διαδίκτυο και τα περιοδικά, όσο και στην καθημερινή ζωή των ανθρώπων που απαθανατίζουν διάφορες στιγμές τους.

 

Το πιο κάτω βίντεο μας παρουσιάζει ορισμένες από τις πιο εμβηλατικές φωτογραφικές μηχανές του περασμένου αιώνα. Πρώτη βλέπουμε την Kodak brownie. Η παραγωγή της ξεκινάει το 1900 και είναι η δεύτερη μεγαλύτερη εμπορική επιτυχία με τις φωτογραφικές μηχανές Brownie. Κόστιζε μόνο ένα δολάριο και μπορούσε να τις χειριστεί και ένα μικρό παιδί (αγόρι ή κορίτσι), όπως λένε και οι σχετικές καταχωρήσεις.

Το βίντεο παρουσιάζει επίσης την Agfa Clack. Πρόκειται για τη δημοφιλή φτηνή φωτογραφική μηχανή του 1953 που άρχισε να παράγεται μέχρι και τα μέσα της 10ετίας του '60. Κατασκευασμένη από την Agfa-Werk AG, Munich, Germany με πλαστικό σώμα, απλή στη χρήση, παίρνει φιλμ 120 και δημιουργεί αρνητικά 6Χ9.

Παρουσιάζονται επίσης φωτογραφικές μηχανές όπως: Η , η Polaroid SX 70, η Pentax K-1000, η Canon A-1, η Kodak DC 210... φτάνοντας στο iPhone 6.

Το βίντεο είναι μια παραγωγή του Portero Delantero.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ