ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Γίνε Santa Claus σε 3 μέρες στο Χάρβαρντ των Άι-Βασίληδων

Γίνε Santa Claus σε 3 μέρες στο Χάρβαρντ των Άι-Βασίληδων

O Randy Schneider θεωρεί τον εαυτό του έναν επαγγελματία Santa Claus από το 1999, όταν και βρέθηκε σε ένα κατάστημα παιχνιδών για να αγοράσει άνετες μπότες και μια πλούσια γενειάδα ώστε να υποδυθεί τον ήρωα του. Σήμερα ο 66χρονος Schneider φοράει τη δική του, πραγματική, λευκή γενειάδα εξακολουθώντας να υπερασπίζεται το μύθο.

Το ίδιο κάνουν κάθε χρόνο στη σχολή Charles W. Howard για Αϊ-Βασίληδες στο Mίσιγκαν περισσότεροι από διακόσιοι επίδοξοι Santa από τις ΗΠΑ, τον Καναδά, τη Δανία και τη Νορβηγία για να μάθουν πως κατασκευάζουν ξύλινα παιχνίδια, να βελτιώσουν τις δεξιότητες στην αφήγηση, να μάθουν πως οδηγείς το έλκηθρο χωρίς να κινδυνεύεις, να ταίσεις τους ταράνδους και όλα αυτά για να διαδώσεις το πνεύμα των Χριστουγέννων.

Κατά τη διάρκεια του τριήμερου ετήσιου workshop πάντως τα βουτήματα είναι διαθέσιμα σε όλους ανά πάσα στιγμή. "Είναι το Χάρβαρντ των σχολείων για τους Santa", λέει ο Schneider, ένας συνταξιούχος χειριστής γερανού, για τη Σχολή που ιδρύθηκε το 1937 και από το 1987 είναι μια ΜΚΟ υπ΄'ο τη διεύθυνση των Τοm και Holly Valent.

"Είναι προνόμιο να είσαι ένας Αϊ-Βασίλης" είπε στο Reuters ο Tom, καθισμένος σε ένα ψηλό ξύλινο θρόνο με τη λέξη "SANTA" χαραγμένο επάνω του. "Κάθε παιδί που έρχεται και κάθεται στα γόνατα ενός Αϊ-Βασίλη κουβαλάει αυτή την ανάμνηση για πάντα οπότε θέλεις να κάνεις ό,τι μπορείς για να του χαρίσεις όμορφες, αιώνιες αναμνήσεις" λέει.

Οι Valent βέβαια αναγκάστηκαν να απορρίψουν περισσότερες από εκατό αιτήσεις φέτος καθώς οι ενδιαφερόμενοι ήταν πολλοί και οι θέσεις για το εργαστήριο μετρημένες.

"Πως να χορέψεις το Τρίγωνα Κάλαντα με πλαστικότητα και ρυθμό;"

2016 11 18T150357Z 612992566 S1BEUNOGAFAA RTRMADP 3 CHRISTMAS SEASON SANTA

Μια θάλασσα από κατακόκκινα αυτοκίνητα παρκαρισμένα στον περιβάλλοντα χώρο της σχολής υπενθυμίζουν με τις πινακίδες τους ότι εδώ όλα είναι στη σφαίρα του παραμυθιού.

Σε μία, από το Τενεσί, αναγράφεται η λέξη "HOHO". Μια άλλη, από την Καλιφόρνια, φωνάζει απνευστί "IMCLAUS". Οι διοργανωτές είπαν ότι ο αριθμός των αιτήσεων φέρος ξεπέρασε κάθε προηγούμενο. "Είναι ένα εξαιρετικό μέρος για να βρείς ένα σύντροφο!" αστειεύστηκε μια κυρία Claus, η Kathy Armstrong που είχε ήδη βρει τον δικό της Αϊ-Βασίλη από τα χρόνια του κολεγίου, 44 περίπου χρόνια πριν.

Σε αυτές τις τρεις μέρες οι επαγγελματίες παραμυθάδες έκαναν yoga, ασκήσεις αναπνοής και ορθοφωνίας, σεμινάρια τραγουδιού για να μπορούν να λένε με πλαστικότητα και μελωδία τα γνωστά-άγνωστα τραγούδια. "Jingle Bells" και "Santa Vlaus Is Comin 'στο Town" είναι δύο μόνο από τα must που όλοι πρέπει να ερμηνεύουν καλύτερα.

Ακόμη και στη νοηματική γλώσσα" λέει ενθουσιασμένος ο Bill, ένας από την αδελφότητα των ανθρώπων με τη λευκή γενειάδα. "Είναι σημαντικό να είσαι σε θέση να εξαπλώσεις το καλοπροαίρετο Πνεύμα των Χριστουγέννων στα παιδιά" συμπληρώνει.

Στο workshop για make-up, ο Santa Leon McBryde, πρώην επαγγελματίας κλόουν, έμαθε σε άλλους (αν και εποχιακούς) συναδέλφους τους πολλά κόλπα. Πώς να κάνεις τσιγκελωτό το μουστάκι σου, πώς να απλώσεις την ιδανική ποσότητα ρουζ για να κάνεις ρόδινα τα μάγουλα σου, πώς να κάνεις grooming όπως ταιριάζει σε έναν Άϊ-Βασίλη.

"Α, υπάρχεις τελικά ε;"

2016 11 18T150323Z 17996643 S1BEUNOFYXAA RTRMADP 3 CHRISTMAS SEASON SANTA

Ο Santa Fred Osther, ετών 80, ταξίδεψε από το μακρινό Όσλο της Νορβηγίας για να παρακολουθήσει τα σεμινάρια φέτος. Φορώντας το κόκκινο, μυτερό καπέλο του θύμιζε βέβαια περισσότερο νάνο αλλά τα πιτσιρίκια δεν ενοχλήθηκαν στο ελάχιστο όταν οι σπουδαστές της σχολής βρέθηκαν στο τοπικό υποκατάστημα της αλυσίδας Toys R Us.

Σε έναν διάδρομο, λίγο πιο πέρα, η πεντάχρονη Claire πλησίασε τον Santa Barry Westmoreland. Tου χάιδεψε τη μαλακή γενειάδα και του είπε: "Α! Υπάρχεις τελικά πραγματικά!!!".

2016 11 18T150417Z 1620261912 S1BEUNOGAZAA RTRMADP 3 CHRISTMAS SEASON SANTA

ΔΗΜΟΦΙΛΗ