ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Από το West End στην Αθήνα: Ίαν Μακ Κέλλεν & Πάτρικ Στιούαρτ ερμηνεύουν Πίντερ

Από το West End στην Αθήνα: Ίαν Μακ Κέλλεν & Πάτρικ Στιούαρτ ερμηνεύουν Πίντερ

Θα είναι μια βραδιά γεμάτη από δραματουργία και μια εκδήλωση που θα μας υπενθυμίσει γιατί το Λονδίνο έχει γίνει, αδιαπραγμάτευτα, η πρωτεύουσα του θεάτρου σήμερα. Μετά την τεράστια επιτυχία της αινιγματικής κωμωδίας του Χάρολντ Πίντερ "Νο Man's Land" (Nεκρή ζώνη) στο Μπρόντγουεϊ, οι Ίαν Μακ Κέλλεν και Πάτρικ Στιούαρτ, επιστρέφουν στo West End με live αναμετάδοση στην Αθήνα για μία μόνο νύχτα. 

Χάρη στη συνεργία του The British Council και της Βρετανικής Πρεσβείας με το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών η παράσταση -τα εισιτήρια της οποίας είναι δυσεύρετα ακόμη και στο Λονδίνο- θα μεταδοθεί ζωντανά από τη βρετανική πρωτεύουσα, την Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου στις 21:00, στην Αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη του πολιτιστικού ιδρύματος. Με αυτή θα κλείσει, για φέτος, η εξαιρετικά επιτυχημένη πρωτοβουλία National Theatre Live -ένα πρόγραμμα του Royal National Theatre.

Το NT Live συνδέει δεκάδες χιλιάδες θεατές σε όλο τον κόσμο, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν σε απευθείας δορυφορική σύνδεση επιλεγμένες παραγωγές της παγκοσμίου εμβέλειας θεατρικής σκηνής του Λονδίνου. Σήμερα, οι παραγωγές του ΝΤ Live προβάλλονται σε περισσότερους από 300 επιλεγμένους κινηματογραφικούς, ή θεατρικούς χώρους σε όλο τον κόσμο και στην Αθήνα η αυλαία ανοίγει στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Μετά το τέλος του έργου, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει -πάντα σε απευθείας μετάδοση- συζήτηση από το Wyndham's Theatre με τους θρύλους του θεάτρου Μακ Κέλλεν και Στιούαρτ αλλά και τον σκηνοθέτη Σον Μαθάιας για αυτή την απολαυστική αναβίωση του έργου του Πίντερ που φέτος περιοδεύει σε ολόκληρη τη Βρετανία.

Ο Χιρστ, ο Σπούνερ και τα μυστικά τους

Η κωμωδία του Χ. Πίντερ έχει γράψει τη δική της ιστορία ως ένα από τα καλύτερα έργα της σύγχρονης δραματουργίας. Σε αυτή, ο Χιρστ και ο Σπούνερ, δύο ηλικιωμένοι συγγραφείς, συναντιούνται ένα καλοκαιρινό βράδυ σε μια παμπ του Χάμπστεντ στο Λονδίνο. Οι δυο τους σκοπεύουν να συνεχίσουν τη βραδιά τους πίνοντας και συζητώντας στην έπαυλη του Χιρστ.

Καθώς περνάει η ώρα, όμως, και μεθούν, αρχίζουν να μοιράζονται μεταξύ τους απίστευτες ιστορίες. Η συζήτηση γίνεται όλο και πιο έντονη και σταδιακά αποκαλύπτεται ένα καλά κρυμμένο παιχνίδι εξουσίας. Η σύγκρουση κλιμακώνεται και η κατάσταση περιπλέκεται όταν εμφανίζονται στην έπαυλη δύο νέοι άνδρες με απειλητικές διαθέσεις.

9 No Mans Land Damien Molony Owen Teale Patrick Stewart Ian McKellen

Η παράσταση απευθύνεται σε κοινό άνω των 15 ετών. Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ