ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Unicef: Mε τα τατούαζ του Ντέιβιντ Μπέκαμ κατά της βίας στα παιδιά

Unicef: Mε τα τατούαζ του Ντέιβιντ Μπέκαμ κατά της βίας στα παιδιά

Πιστός στο φιλανθρωπικό του έργο και την προσπάθεια του να χρησιμοποιήσει τη δημόσια εικόνα του για ένα καλύτερο κόσμο για τα παιδιά ο Ντέιβιντ Μπέκαμ ανάρτησε στην προσωπική του σελίδα στο Facebook ένα φιλμ, μέρος της καμπάνιας για την καταπολέμηση της βίας κατά των παιδιών που πρωταγωνιστεί σε συνεργασία με την Unicef.

Στην ανάρτηση του ο άσσος του ποδοσφαίρου καλεί τον κόσμο να κάνει share το φιλμάκι που πρωταγωνιστεί για να ευαισθητοποιήσει τους ανθρώπους και να σταματήσει επιτέλους η βία. Στην καμπάνια ο Μπέκαμ, "δωρίζει" το σώμα του ως καμβά πάνω στο οποίο κινούμενα τατουάζ αφηγούνται την ιστορία της κακοποίησης των παιδιών.

Το video διάρκειας περίπου 60 δευτερολέπτων περιγράφει ιστορίες βίας μέσα από τα πολλά τατουάζ που έχει στο σώμα του ο Μπέκαμ και που διαδραματίζονται στο σπίτι, το σχολείο, στο διαδίκτυο και στην κοινωνία.

"Ήταν σημαντικό για μας να μην κάνουμε πίσω και να εκθέσουμε τις φριχτές εικόνες της πραγματικής βίας που βιώνουν τα παιδιά", δήλωσε ο δημιουργικός διευθυντής της εταιρείας παραγωγής του βίντεο Φιλ Όλμπραμ και πρόσθεσε: "Τα τατουάζ έχουν σχεδιαστεί για να πουν τις ιστορίες αυτές".

unicef swaziland07

Ο σκηνοθέτης του βίντεο Τζόνας ΜακΓκούιγκιν δήλωσε ότι αυτό διαφέρει από τα υπόλοιπα που χρησιμοποιούν διάσημους για να πουν κάτι καθώς "στο προσκήνιο έρχονται οι ιστορίες αντί της διασημότητας".

"Για μένα, το τελικό προϊόν μιλάει από μόνο του. Είναι ένα αξιοσημείωτο παράδειγμα του πόσο ισχυρές και συναρπαστικές ιστορίες μπορούν να ειπωθούν με έναν μη συμβατικό τρόπο", είπε στον ιστότοπο "The Drum".

Λοιπόν, share;

ΔΗΜΟΦΙΛΗ