ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Γιατί ο Πύργος του Άιφελ είναι ξανά κλειστός στο κοινό

Γιατί ο Πύργος του Άιφελ είναι ξανά κλειστός στο κοινό
REUTERS/Gonzalo Fuentes

Για τρίτη φορά μέσα σε μια χρονιά απαγορεύθηκε η είσοδος στο κοινό στο συμβολικό μνημείο της γαλλικής πρωτεύουσας.  Ο Πύργος του Άιφελ, έμεινε κλειστός λόγω απεργίας του προσωπικού, ανακοίνωσαν η διεύθυνση και τα συνδικάτα των εργαζομένων. 

Το σήμα κατατεθέν του Παρισιού, ο Πύργος του Άιφελ, ήταν κλειστός στις 11.30 π.μ., την ώρα που ανοίγει για το κοινό, μετά την κήρυξη της απεργίας του προσωπικού, ανακοίνωσε η Εταιρία Εκμετάλλευσης του Πύργου (SETE).

Το μνημείο δέχεται αυτή την περίοδο, που η τουριστική προσέλευση είναι χαμηλή, περίπου 6.000 επισκέπτες ημερησίως και σχεδόν έξι εκατομμύρια ετησίως.

"Διαβουλεύσεις είναι σε εξέλιξη μεταξύ της διεύθυνσης και των εκπροσώπων των εργαζομένων", προστίθεται στην ανακοίνωση της SETE, που εκφράζει τη λύπη της "για την ταλαιπωρία των επισκεπτών οι οποίοι ήδη βρίσκονται στον προαύλιο χώρο".

AIFEL 2

(REUTERS/Charles Platiau)

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, τα συνδικάτα ψήφισαν κατά τη διάρκεια γενικής συνέλευσης επαναλαμβανόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις μετά το προσκλητήριο των συνδικάτων CGT και της Εργατικής Δύναμης (FO), τα οποία καταγγέλλουν κυρίως τον "άκαρπο κοινωνικό διάλογο" και τη "σκόπιμη απουσία διαφάνειας σε στρατηγικές αποφάσεις" που θα ληφθούν. Στον Πύργο του 'Αιφελ απασχολούνται 300 εργαζόμενοι.

Υπενθυμίζεται ότι το μνημείο είχε κλείσει για το κοινό τον Ιούνιο κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων ενάντια στη μεταρρύθμιση των εργασιακών σχέσεων κι ενώ στο Παρίσι διεξάγονταν οι αγώνες για το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ