ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

To αμάξι που οδήγησε τον Μπρους Σπρίνγκστιν στην κορυφή δημοπρατείται

To αμάξι που οδήγησε τον Μπρους Σπρίνγκστιν στην κορυφή δημοπρατείται

Αφεντικό σε όλα του, στα charts, τον ακτιβισμό, τη ρητορική και τις μελωδίες του, ο Μπρους Σπρίνγκστιν, το Boss της κλασικής αμερικανικής μουσικής βιομηχανίας, είναι από τη φύση του συλλεκτικό.

Το ίδιο, μοιραία, συμβαίνει με οτιδήποτε έχει συνδεθεί με την κληρονομιά του. Ως τέτοια, η Chevrolet Bel Air 1957 convertible του Μπρους Σπρίνγκστιν που αναφέρεται στο τραγούδι του "Born to Run" πωλείται σε δημοπρασία σε τιμή, που ενδέχεται να ξεπεράσει τα 250.000 δολάρια.

Ένας πλειστηριασμός-επίλογος σε μια σχέση δεκαετίας.

Είμαι θαυμαστής του από τα επτά μου χρόνια. Αλλά είμαι έτοιμος να προχωρήσω τη ζωή μου και θέλω να δώσω τη σκυτάλη σε κάποιον που θα χαρεί το αυτοκίνητο και θα το πάρει για να το οδηγήσει" δήλωσε ο 46χρονος Μάικλ Κρέιν στο Reuters. Ο φανατικός θαυμαστής του Σπρίνγκστιν δήλωσε ότι εκτός από το αυτοκίνητο σχεδιάζει να πουλήσει ολόκληρη τη συλλογή Σπρίνγκστιν που διαθέτει, επειδή θέλει να απαγκιστρωθεί από την μακρόχρονη σχέση αγάπης που τρέφει για το "Αφεντικό" της ροκ.6".

Το αυτοκίνητο πωλείται στο eBay σε δημοπρασία που λήγει τη Δευτέρα. Έως τώρα η υψηλότερη προσφορά είναι $250.100.

Ο Κρέιν αγόρασε το αυτοκίνητο από το eBay το 2006. Η άδεια και η ασφάλεια της Chevrolet που εκτέθηκε στο Rock and Roll Hall of Fame του Κλίβελαντ από το 2008 έως το 2010 είναι στο όνομα του Boss.

Ο κτηματομεσίτης Κρέιν άρχισε να συλλέγει αναμνηστικά του τραγουδιστή το 2006 και μέχρι σήμερα, η τεράστια συλλογή του από χειρόγραφους στίχους, κιθάρες, αφίσες και προσωπικά υπάρχοντα έχουν εκτιμηθεί πάνω από 7 εκ. δολ. Προσεχώς, ο συλλέκτης του Σπρίνγκστιν σκοπεύει να τα διαθέσει όλα -συμπεριλαμβανομένης της καρτέλας με τους βαθμούς του τραγουδιστή στην 8η τάξη, στην οποία πήρε D στη μουσική.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ