ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ο Διονύσης Σαββόπουλος λέει τα κάλαντα για το πυρπολημμένο Αττικόν

Ο Διονύσης Σαββόπουλος λέει τα κάλαντα για το πυρπολημμένο Αττικόν

Ο Διονύσης Σαββόπουλος ενώνει τη φωνή του με τον δήμο Αθηναίων, για την επαναλειτουργία των κινηματογράφων "Αττικόν" και "Απόλλων" στην οδό Σταδίου.

Αύριο, παραμονή των Χριστουγέννων, στις 3 μετά το μεσημέρι, θα τραγουδήσει τα κάλαντα μαζί με την Φιλαρμονική του δήμου, μπροστά από το κτίριο που τους στέγαζε και το πυρπόλησαν κουκουλοφόροι το 2012.

"Απ΄τον Δήμο Αθηναίων, μου ζήτησαν να κάνω κάτι υπαίθριο για τις γιορτές. Τους πρότεινα, για συμβολικούς λόγους, να παίξουμε έξω απο το καμμένο Αττικόν, την παραμονή των Χριστουγέννων που λέμε τα κάλαντα. Σταδίου και Χρίστου Λαδά. Στις 3 το μεσημέρι" γράφει ο ίδιος στο Facebook του.

"Δυο χρόνια προσπαθούμε με τον δήμαρχο και τους κληρονόμους του ακινήτου να ξανανοίξει το Αττικόν. Κάποτε φώτιζε όλη τη Σταδίου και τώρα εκεί είναι μια μαύρη τρύπα που σου πιάνεται η ψυχή. Ευτυχώς ενδιαφέρθηκε το ίδρυμα Νιάρχου και φαίνεται ότι κάτι θα γίνει. Πάμε να ενώσουμε κι εμείς την φωνή μας στις 24 Δεκεμβρίου, στις 3 το μεσημέρι. Εκεί στο Αττικόν. Παίζουμε με την Φιλαρμονική του Δήμου Αθηναίων. Στα κάλαντα βάλτε την προσθήκη:

Για την καινούργια την σεζόν
ας ευχηθούμε όλοι
να ξανανοίξει το Αττικόν
να γλυκαθεί η πόλη".

Επιπλέον ο τραγουδοποιός ανακοίνωσε ότι θα κάνει ένα ακόμη δώρο σε όσους εκτιμούν τη λυρικότητα του. "Κανονικά θα τελειώναμε στον Παρνασσό, μετά την παράταση που δώσαμε, το Σάββατο που μας πέρασε 17 Δεκεμβρίου. Αλλά πλακώσαν τα μηνύματα απ τους Έλληνες του εξωτερικού, που έρχονται για τις γιορτές, και λένε "εμείς δεν θα το δούμε;"

Για όλους αυτούς και για όποιον άλλο θέλει, θα δώσουμε μια τελευταία-τελευταία βραδιά με το "Φορτηγό" στην αίθουσα του Παρνασσού, ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ, ΩΡΑ 21:00."

ΔΗΜΟΦΙΛΗ