ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Οι Γάλλοι (ξανα)διαβάζουν αρχαία Ελληνική μυθολογία

Οι Γάλλοι (ξανα)διαβάζουν αρχαία Ελληνική μυθολογία
nathan.fr

Παιδικά κόμικς με τα κατορθώματα του Θησέα, του Ίκαρου, του Ηρακλή και άλλων ελληνικών μυθικών προσώπων επιλέγουν οι Γάλλοι ως δώρο για τα παιδιά τους.

 

«Σε εμάς, εδώ και 5 ή 6 χρόνια τα βιβλία που αφορούν την Ελληνική μυθολογία πέρασε από ένα μικρό τμήμα του βιβλιοπωλείου σε κάτι που λειτουργεί πάρα πολύ καλά», λέει η Alexandre Flacsu, διευθύντρια των βιβλιοπωλείων Chantelivre που ειδικεύονται στην παιδική λογοτεχνία, στην 20minutes.

Η Ελληνική μυθολογία ξεκίνησε πάλι να διαβάζεται μετά την πρόσφατη εκδοτική επιτυχία των κόμικς «La sagesse des Mythes», των εκδόσεων Glénat που βρίσκονται μέσα στη δεκάδα των ευπώλητων κόμικς από τη πρώτη εβδομάδα της κυκλοφορίας τους, στις 14 Σεπτεμβρίου.

Αυτό συμβαίνει για δύο λόγους λέει η Fracsu: «Είναι οι γονείς που τα αγοράζουν. Θέλουν να μεταφέρουν την πολιτιστική κληρονομιά που έχουν στα παιδιά τους. Από την άλλη πλευρά τα παιδιά δείχνουν μεγάλο ενδιαφέρον καθώς πρόκειται για ιστορίες με φανταστικά τέρατα».

Ένα νέο κοινό

Τα περασμένα χρόνια οι εκδότες επέλεγαν να μην εκδώσουν ολόκληρο το έργο κάποιου συγγραφέα - για παράδειγμα την «Οδύσσεια» - αλλά το μετέτρεπαν με σκοπό να διαβάζονται από τους αναγνώστες μικρότερης ηλικίας .

«Πριν, είχαμε ειδικά βιβλία για τους μαθητές του γυμνασίου. Σήμερα έχουμε ένα νεανικό κοινό», εξηγεί ο Alexandre Flacsu.

Για παράδειγμα το βιβλίο «Les aventures d’Ulysse» - ( «Οι περιπέτειες του Οδυσσέα»), του Nathan Kididoc που εκδόθηκε το 2010 εξακολουθεί να κάνει «τεράστιες» πωλήσεις σύμφωνα με την Flacsu.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ