ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ιερό δισκοπότηρο για τους συλλέκτες οι αναμνήσεις της Νταϊάνα

Ιερό δισκοπότηρο για τους συλλέκτες οι αναμνήσεις της Νταϊάνα

Τα χειρόγραφα σημειώματα της πριγκίπισσας Νταϊάνα αποδείχθηκαν πιο ευπώλητα από όσο είχαν αρχικά εκτιμηθεί.

Τα χειρόγραφα που ήταν μια ακόμη ματιά στην προσωπική ζωή και τις δυναμικές της οικογένειας στο Παλάτι του Ηνωμένου Βασιλείου έγιναν Ιερό Δισκοπότηρο για όσους έδωσαν το παρόν σε πρόσφατη δημοπρασία στο Κέμπριτζ.

Σε ένα από τα έξι χειρόγραφα σημειώματα της η Νταϊάνα Σπένσερ αποκάλυπτε ότι ο μικρότερος γιος της Χάρι.

Τα έξι σημειώματα αυτά ανήκαν στη συλλογή του Σίριλ Ντίκμαν, ο οποίος ήταν αυλάρχης του Μπάκιγχαμ επί μισό αιώνα. Σχεδόν σε όλα η πριγκίπισσα αναφερόταν με τρυφερότητα στα παιδιά της, τους πρίγκιπες Ουίλιαμ και Χάρι.

Το σημείωμα που έγραψε πέντε ημέρες μετά τη γέννηση του Χάρι, στις 20 Σεπτεμβρίου 1984, πουλήθηκε έναντι 3.200 λιρών, ενώ η αρχική εκτίμηση ήταν 400-600 λίρες. Ένα δεύτερο από τον Οκτώβριο του 1992 όπου σχολίασε για τους δύο νεαρούς πρίγκιπες "τους αρέσει πολύ το οικοτροφείο αν και ο Χάρι έχει διαρκώς μπλεξίματα" πουλήθηκε έναντι 2.400 λιρών, ξεπερνώντας την αρχική εκτίμηση που ήταν 900 λίρες.

Με δύο δεκαετίες να έχουν περάσει σχεδόν από τον ξαφνικό θάνατο της πριγκίπισσας Νταϊάνα, η σχέση της με τους γιους της απασχολεί τα media και τους συλλέκτες γαλαζοαίματων memorabilia. Για αυτό ευθύνεται και ο πρίγκιπας Χάρι που πλέον μιλάει ανοιχτά για τα θαμμένα συναισθήματα θρήνου που κράταγε μέσα του όλα αυτά τα χρόνια του πένθους για τη μητέρα του.

Συνεχίζοντας το έργο της μητέρας του

Σε πρόσφατη συνέντευξη του στο ITV ο Χάρι αποκάλυψε πως ποτέ δεν κατάφερε ποτέ να διαχειριστεί τον τραγικό χαμό της μητέρας του και έπρεπε να περάσουν είκοσι χρόνια για να εξομολογηθεί το φόρτο της απώλειας και να την ξεπεράσει επενδύοντας σε ένα προφίλ φιλανθρωπικό, ακολουθώντας τα χνάρια της μητέρας του. "Θέλω να είναι περήφανη για μένα" έχει πει για το όνομα που κουβαλάει και την κληρονομιά της μητέρας του.

Ο Χάρι ήταν μόλις 12 χρονών όταν η Νταϊάνα Σπένσερ σκοτώθηκε σε τροχαίο με τον σύντροφο της την 31η Αυγούστου του 1997 στο Παρίσι.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ