Ο σχεδιαστής Ιμπέρ Ζιβανσί δημοπρατεί έργα του Ντιέγκο Τζιακομέτι
Έργα του ελβετού γλύπτη και διακοσμητή Ντιέγκο Τζιακομέτι, τα οποία ανήκουν στη συλλογή του, θα δώσει για δημοπράτηση στις 6 Μαρτίου ο σχεδιαστής μόδας Ιμπέρ ντε Ζιβανσί, ο οποίος τον ερχόμενο μήνα θα κλείσει τα 90 του χρόνια, όπως ανακοίνωσε στην εφημερίδα Le Figaro ο οίκος δημοπρασιών Christie's.
Πρόκειται για 21 έργα (μικροέπιπλα, σκαμνιά, λάμπες, τραπέζια, διακοσμητικά αντικείμενα), τα οποία κατασκευάστηκαν ειδικά για τον μόδιστρο από τον Ντιέγκο Τζιακομέτι καθώς και ένα από τον αδελφό του, τον διάσημο γλύπτη και ζωγράφο Αλμπέρτο Τζιακομέτι.
Σύμφωνα με το ΑΠΕ, που επικαλείται τη Figaro, η συνολική αξία των έργων εκτιμάται ότι ανέρχεται σε έξι με επτά εκατομμύρια ευρώ.
Ο μικρότερος αδελφός του Αλμπέρτο Τζιακομέτι, Ντιέγκο, ο οποίος πέθανε το 1985, ήταν ξακουστός για τα χάλκινα γλυπτά του που απεικονίζουν ζώα.
Η κυβέρνηση αντεπιτίθεται: Οι γραμμές άμυνας και η Λάουρα Κοβέσι
07:10
Εκεχερία ΗΠΑ και Ιράν για δύο εβδομάδες με ανοιχτά τα Στενά του Ορμούζ - «Για ολοκληρωτική νίκη» κάνει λόγο ο Τραμπ -
07:03
Καιρός: Γενικά αίθριος με τοπικές βροχές από το απόγευμα - Μικρή πτώση της θερμοκρασίας
07:00
H Mythos χτίζει τον μύθο της: Η πρώτη ελληνική μπύρα που εμφιαλώνεται στη Βρετανία
06:40