ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Δούλεψε ως εθελοντής για τo όνειρο του Μπαράκ Ομπάμα

Δούλεψε ως εθελοντής για τo όνειρο του Μπαράκ Ομπάμα

Το τελευταίο του καλοκαίρι ως ένοικος του Λευκού Οίκου πριν ο Ντόναλντ Τραμπ τον διαδεχθεί στην Ουάσινγκτον, ο Μπαράκ Ομπάμα εκμυστηρεύθηκε ένα ιδανικό exit-plan από τη γραφειοκρατία και τις ευθύνες, μιλούσε σε φίλους. 

"Θα ήθελα να μετακομίσω στη Χαβάη και ν’ ανοίξω ένα μαγαζάκι με τον φίλο μου τον Ραμ Ιμάνουελ (σσ. τον δήμαρχο του Σικάγο) όπου θα πουλάμε T-shirt. Σε ένα μόνο χρώμα, το λευκό. Και σ’ ένα μόνο μέγεθος, το medium" είχε πει αστειευόμενος παρουσία εγκάρδιων φίλων.

Οι Νew York Times βρήκαν την πηγή και δημοσίευσαν αυτό το απροσδόκητο επόμενο βήμα στη ζωή του 44ου προέδρου της (αμφίβολης από πολλούς για την επιλογή του να ανοίξει τον Ασκό του Αιόλου με τα drone strikes) κληρονομιάς.

"Το όνειρό τους ήταν ότι δεν θα χρειαζόταν πια να παίρνουν αποφάσεις. Κατά τη διάρκεια δύσκολων συνεδριάσεων στον Λευκό Οίκο, όταν δεν διαφαινόταν δυνατότητα για μια καλή απόφαση, ο κ. Ιμάνουελ γυρνούσε καμιά φορά προς τον κ. Ομπάμα κι έλεγε: Λευκό. Κι ο κ. Ομπάμα απαντούσε: Medium" έγραψε ο δημοσιογράφος της εφημερίδας Michael D. Shear.

Η καλλιτέχνης και αρθρογράφος Emily Spivack διάβασε το ρεπορτάζ και έκανε το "όνειρο" αλήθεια.

Μεσαίου μεγέθους, πολύ άσπιλο, απλό

Στο Ward Village, στην Χονολουλού και ως ένδειξη ευγνωμοσύνης στον απερχόμενο πρόεδρο η Spivack έστησε σε συνεργασία με το αρχιτεκτονικό studio GRT ένα υβρίδιο, ένα κατάστημα ένδυσης που εμπορεύεται ένα μπλουζάκι χωρίς φύλο, χωρίς μεγέθη, ένα κοινό ρούχο, λευκό και απλό ένα μπλουζάκι, συλλεκτικό "έργο τέχνης". Το Medium White Tee.

medium white tee

1.000 T-shirts, τα μισά από τα οποία είναι διαθέσιμα μέσω διαδικτύου είναι διαθέσιμα προς πώληση.

Όλα έχουν μέγεθος medium.

Κοστίζουν 44 δολάρια το καθένα, για να θυμίζουν ότι ο Μπαράκ Ομπάμα ήταν ο 44ος Πρόεδρος των ΗΠΑ και τα χρήματα από τις πωλήσεις θα διατεθούν στο κίνημα από νέους για νέους Bus Federation Civic Fund και στη χαβανέζικη κοινωνική επιχείρηση Mala Ai Opio Community Food Systems Initiative.

tshirt w tag comp 010617 1024x677

Ο Ομπάμα, για τον οποίο υπάρχει ανοιχτή πρόσκληση να έρθει να αναλάβει την αυτοσχέδια boutique προς τιμή του φοράει ήδη το δικό του, πρώτο, λευκό medium T-shirt που του δώρισε η αδελφή του, Maya Soetoro-Ng με μια ευχαριστήρια κάρτα. Ένα δεύτερο προορίζεται για τον Ραμ Ιμάνουελ.

medium white tee1

Shuzo Uemoto/Honolulu Museum of Art

Το μουσείο της Χονολούλου δέχεται εθελοντές για τις τρίωρες βάρδιες μέχρι ο Μπαράκ Ομπάμα εμφανιστεί να αναλάβει τα καθήκοντα του ως έμπορος μακριά από τα κέντρα αποφάσεων που του κοστίζουν περισσότερο από 44 δολάρια -σίγουρα.

Οι ενδιαφερόμενοι απευθύνονται εδώ.

https://www.instagram.com/p/p

Το Medium White Tee εκτίθεται και διατίθεται έως τις 9 Φεβρουαρίου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ