ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ο Ντέιβιντ Μπάουι σε γραμματόσημα

Ο Ντέιβιντ Μπάουι σε γραμματόσημα
REUTERS/Alessandro Bianchi

Ο Ντέιβιντ Μπάουι θα δεσπόζει σε μια σειρά γραμματοσήμων των βρετανικών ταχυδρομείων, σε μια πρωτοβουλία φόρο τιμής για τον μουσικό που απεβίωσε πέρυσι, έγινε γνωστό από την ταχυδρομική υπηρεσία.

«Είναι η πρώτη φορά που η Royal Mail αφιερώνει μια ολόκληρη σειρά γραμματοσήμων σε έναν και μοναδικό μουσικό καλλιτέχνη ή προσωπικότητα του πολιτισμού» επισημαίνει η εταιρεία σε μια ανακοίνωση.

Τα συγκροτήματα Beatles και Pink Floyd είχαν κατά το παρελθόν τιμηθεί με μια σειρά γραμματοσήμων αντίστοιχα, υπενθυμίζει.

Στα 10 γραμματόσημα θα παρουσιάζονται εξώφυλλα δίσκων όπως επίσης φωτογραφικά καρέ από τις ζωντανές εμφανίσεις του Μπάουι και θα διατεθούν προς πώληση από την 14η Μαρτίου, 50 χρόνια από την κυκλοφορία του πρώτου άλμπουμ του μουσικού αλλά και την χρονιά που ο τραγουδιστής επρόκειτο να κλείσει τα 70 του χρόνια.

Στα έξι από τα γραμματόσημα θα απεικονίζονται τα εξώφυλλα των άλμπουμ "Hunky Dory", "Aladdin Sane", "Heroes", "Let's Dance", "Earthling" και "Blackstar", το οποίο κυκλοφόρησε λίγες μόλις ημέρες πριν από τον θάνατο του Μπάουι από καρκίνο σε ηλικία 69 ετών τον Ιανουάριο του 2016.

Στα άλλα τέσσερα γραμματόσημα, συλλέκτες και μη θα μπορούν να δουν φωτογραφίες του εκλιπόντος καλλιτέχνη πάνω στη σκηνή, στην περιοδεία Ziggy Stardust (1972), Stage Tour (1978), Moonlight (1983) και A Reality Tour (2004).

ΔΗΜΟΦΙΛΗ