ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ένα αίνιγμα 7.000 ετών στο φως από το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο

Ένα αίνιγμα 7.000 ετών στο φως από το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο

Κάτω από τις πολύβουες αίθουσες του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου κρύβεται ένας ξεχωριστός κόσμος. Αγάλματα, χρυσά κοσμήματα, πολύτιμα χάλκινα σκεύη, αλλά και προσωπικά καθημερινά αντικείμενα περιμένουν υπομονετικά τη στιγμή που θα γίνουν το κέντρο της προσοχής.

Aυτές τις επιλεγμένες αρχαιότητες από τον άγνωστο κόσμο των αποθηκών θέλει να φέρει από την ασφαλή τους αφάνεια το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο καλώντας τους φίλους των σπάνιων στιγμών να αφουγκραστούν τις ιστορίες τους κάθε δύο μήνες. Σήμερα το Αθέατο Μουσείο ξεδιπλώνει ένα αίνιγμα 7.000 χρόνων μπροστά μας.

Το μοναδικό σε μέγεθος έργο γλυπτικής της τελικής νεολιθικής περιόδου, που αποδίδει αινιγματικά την ανθρώπινη μορφή παρουσιάζεται στα πλαίσια της επιτυχημένης δράσης "Αθέατο Μουσείο" του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου.

Το "αίνιγμα 7.000 χρόνων" αναδύθηκε τη Δευτέρα 30 Ιανουαρίου στην Αίθουσα του βωμού (αιθ.34) για να παραμείνει εκεί ως την Κυριακή 26 Μαρτίου 2017.

Εικ.15

Πηγή: Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο

Στις 19 Φεβρουαρίου και 19 Μαρτίου ημέρα Κυριακή και στις 10 Φεβρουαρίου και 10 Μαρτίου ημέρα Παρασκευή, ώρα 13.00, αρχαιολόγοι του Μουσείου υποδέχονται τους επισκέπτες στο χώρο της έκθεσης και συνομιλούν μαζί τους για τους τρόπους απόδοσης της ανθρώπινης μορφής στους νεολιθικούς χρόνους και για τις πολύπλευρες και άγνωστες σημασίες των ειδωλίων στις πρώιμες κοινωνίες του ελλαδικού χώρου, πολλές χιλιάδες χρόνια πριν από τις μέρες μας.

Το γλυπτό της νεολιθικής περιόδου είναι το 12ο αντικείμενο της δράσης. Για την παρακολούθηση της παρουσίασης είναι απαραίτητη η προμήθεια εισιτηρίου και η δήλωση συμμετοχής κατά την προσέλευση. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας (τηλ. επικοινωνίας: 213 214 4891)

ΔΗΜΟΦΙΛΗ