ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Μανώλης Μητσιάς: Μεγάλο κεφάλαιο για την ελληνική μουσική ο Λουκιανός Κηλαηδόνης (aud)

Μανώλης Μητσιάς: Μεγάλο κεφάλαιο για την ελληνική μουσική ο Λουκιανός Κηλαηδόνης (aud)
Μανώλης Μητσιάς και Λουκιανός Κηλαηδόνης στην επετειακή συναυλία στο Ηρώδειο για τα 40 χρόνια παρουσίας του πρώτου στο τραγούδι, το 2009 EUROKINISSI/ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΜΠΙΛΙΟΣ

Ως ένα μεγάλο κεφάλαιο για την ελληνική μουσική περιγράφει τον Λουκιανό Κηλαηδόνη, που έφυγε σήμερα από τη ζωή, ο Μανώλης Μητσιάς, μιλώντας στο CNN Greece για τον φίλο και συνεργάτη του, τον οποίο θα θυμάται «για πάντα».

Το ελληνικό κοινό αγάπησε τα τραγούδια του Λουκιανού όσο λίγα, τονίζει ο Μανώλης Μητσιάς, ο οποίος θυμάται ακόμη την πρώτη τους συνεργασία, όταν ο Λουκιανός Κηλαηδόνης έγραψε τη μουσική για τον δίσκο «η Πόλη μας».

«Ο Λουκιανός είναι μεγάλο κεφάλαιο για την ελληνική μουσική, είναι αυτός που μαζί με τον Δήμο Μούτση, στα πρώτα μου βήματα με καθιέρωσε στην ελληνική δισκογραφία», θυμάται ο Μανώλης Μητσιάς, προσθέτοντας πως «σχεδόν μαζί ξεκινήσαμε την καριέρα μας».

«Στο ξεκίνημά μας μου έδωσε τα καταπληκτικά τραγούδια του δίσκου “Η Πόλη μας”, τραγούδια αξέχαστα, που έγιναν μεγάλες επιτυχίες και μπήκαν στις καρδιές των Ελλήνων και με καθιέρωσαν κι εμένα», λέει ο Μανώλης Μητσιάς και συνεχίζει:

«Μη χτυπάς», «Η φωτογραφία», «Όσο αγαπιόμαστε τα δυο», «Κοίταξε να δεις» είναι κάποιες από τις δημιουργίες του Λουκιανού Κηλαηδόνη που «καθιέρωσαν κι εμένα στην καρδιά των Ελλήνων».

Ήταν μεγάλος συνθέτης, με προσωπικό, δικό του χρώμα κι αυτό δείχνει την αξία του, σημειώνει ο Μανώλης Μητσιάς για τον φίλο του Λουκιανό Κηλαηδόνη, παραδέχεται ότι «ζήλεψε» τον δίσκο του «Τα μικροαστικά» και κλείνοντας τονίζει πως θα τον θυμάται πάντα.

Διαβαστε επίσης:

Μανώλης Μητσιάς: Το τραγούδι για εμένα ξεκίνησε από την κοιλιά της μάνας μου

ΔΗΜΟΦΙΛΗ