ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Michelin Guide: Στην Κουρσεβέλ της λάμψης το τρόπαιο της γαστρονομίας

Michelin Guide: Στην Κουρσεβέλ της λάμψης το τρόπαιο της γαστρονομίας

Στην κορυφή της γαστρονομίας βρίσκεται πλέον το ιδιαίτερα δημοφιλές χειμερινό θέρετρο των jetsetter και των αυλικών τους, Κουρσεβέλ των Γαλλικών Άλπεων. Αφορμή η βράβευση με τρία αστέρια Michelin του chef, Yannick Alléno.

Πλέον ο γάλλος μάστορας των γεύσεων διευθύνει δύο ρεστοράν βραβευμένα με τρία αστέρια Michelin καθώς η διάσημη "βίβλος" της γαστρονομίας για το 2017 έδωσε την ανώτατη διάκρισή της στο εστιατόριό του, Le 1947, στην Κουρσεβέλ.

Το εστιατόριο του Cheval Blanc, μέλος του ομίλου LVMH, είναι το μόνο που εντάχθηκε φέτος στο πολύτιμο κλαμπ των τριών αστεριών, όπου ανήκει ήδη το Pavillon Ledoyen στο Παρίσι, το οποίο επίσης διευθύνει ο 48χρονος Alléno.

Είναι (το αποτέλεσμα) οκτώ χρόνων σκληρής δουλειάς", σχολίασε ο σεφ μόλις ανακοινώθηκε η επιλογή του οδηγού γαστρονομίας με το κόκκινο εξώφυλλο, ο οποίος παραμένει μια αναφορά παρά τον ανταγωνισμό άλλων οδηγών, συμμετοχικών ιστοσελίδων και διεθνών ταξινομήσεων.

Ο Γαλλοαμερικανός διευθυντής των οδηγών Michelin παγκοσμίως Μισέλ Ελίς χαιρετίζει την "εξαιρετικά δημιουργική, γευστική και με τέχνη κουζίνα" του Yannick Alléno ο οποίος εργάζεται από το 2008 στο "1947" --επωνυμία που παραπέμπει στην πιο πολύτιμη χρονιά του Chateau Cheval Blanc, ενός από τα μεγαλύτερα κρασιά του Μπορντό.

Σε αυτό το εστιατόριο των 22 θέσεων, που λειτουργεί από τον Δεκέμβριο έως τον Απρίλιο, ο σεφ "ξέρει να προσαρμόζει την εξαιρετική τεχνική του στα τοπικά προϊόντα, στα τυριά, στα χόρτα, στα ψάρια", υπογράμμισε ο Ελίς.

Το χιονοδρομικό κέντρο στο Κουρσεβέλ, με την εύπορη διεθνή πελατεία του και τα πολλά πολυτελή ξενοδοχεία του, μετρά πλέον 14 αστέρια -μια από τις μεγαλύτερες συλλογές αστεριών ανά κάτοικο.

Στις κορυφές του, το Le Mongomerie, υπό τον Γκάτιεν Ντεμτσίνα, και το Le Kintessence του Ζαν-Ρεμί Καγιόν, δύο εστιατόρια του ξενοδοχειακού ομίλου K2 Collections, ανακτούν το δεύτερο αστέρι που έχασαν πέρυσι, μετά την αποχώρηση του σεφ Νικολά Σαλ.

1947 4

ΔΗΜΟΦΙΛΗ