ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Επίδειξη μόδας στον Παρθενώνα θέλει να κάνει γνωστός οίκος

Επίδειξη μόδας στον Παρθενώνα θέλει να κάνει γνωστός οίκος
EUROKINISSI

Σε πασαρέλα θέλει να μετατρέψει τον ιερό βράχο της Ακρόπολης ο διάσημος οίκος ενδυμάτων Gucci, ο οποίος, μάλιστα, έχει καταθέσει και σχετική πρόταση στην Εφορία Αρχαιοτήτων Αθηνών (ΕΦΑ).

Συγκεκριμένα, η εταιρία επιθυμεί να διοργανώσει επίδειξη μόδας μπροστά από τον Παρθενώνα την 1η Ιουνίου 2017, ενώ ζητά και τη χορήγηση άδειας για την κινηματογράφηση της επίδειξης. Το αίτημά της πρόκειται να συζητηθεί την Τρίτη στο Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο (ΚΑΣ).

Σύμφωνα με πληροφορίες του Ελεύθερου Τύπου, η εισήγηση της ΕΦΑ Αθηνών προς το Συμβούλιο είναι αρνητική και αυτό γιατί ο χαρακτήρας και η σπουδαιότητα του μνημείου δεν επιτρέπουν την παραχώρησή του για εκδηλώσεις.

Στελέχη της αρχαιολογικής υπηρεσίας επισημαίνουν πως «η πρόταση αφορά σε ένα κανονικότατο ντεφιλέ, με πασαρέλα και μουσική».

Την τελική απόφαση, ωστόσο, θα κληθεί να λάβει η υπουργός Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου, καθώς ο οίκος επέμεινε το ζήτημα να συζητηθεί και στο ανώτατο γνωμοδοτικό όργανο του Υπουργείο Πολιτισμού.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο εν λόγω οίκος μόδας εμπνέεται από την αρχαία Ελλάδα, προκαλώντας και πάλι έντονες αντιδράσεις. Τον Δεκέμβριο του 2015 η εταιρεία προώθησε τη νέα της σειρά «Διόνυσος», αναρτώντας στο instagram βίντεο με ομοιώματα των γλυπτών από το δυτικό και ανατολικό αέτωμα του Παρθενώνα, ντυμένα με δημιουργίες της!

https://www.instagram.com/p/p

Σε αυτά μεταξύ άλλων ο Διόνυσος εμφανίζεται με πολύχρωμο σορτς, γυναικεία τσάντα και λουλούδι στο αυτί, ενώ φωτογραφίζει τον εαυτό του τραβώντας selfie με το κινητό. Ο Κέκροπας μοιάζει ντυμένος σαν χίπις, ο Ιλισσός φορά γυναικεία αξεσουάρ και η Καλλιρρόη κρατά ένα iphone.

https://www.instagram.com/p/p
https://www.instagram.com/p/p

ΔΗΜΟΦΙΛΗ