ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

O Zoρμπάς του Θεοδωράκη ξεσηκώνει το Κάιρο

O Zoρμπάς του Θεοδωράκη ξεσηκώνει το Κάιρο

Ένας μύθος σε μια πόλη μυθική, ο Ζορμπάς, το συμφωνικό έργο γραμμένο από τον Μίκη Θεοδωράκη το 1987 κατά παραγγελία της Όπερας της Βερόνα, θα ακουστεί στη μητρόπολη του Κάιρο, που κατά λέξη σημαίνει Κατακτητής ή Νικητής.

Δεν πρόκειται απλά για μία από τις πλέον αναγνωρίσιμες μελωδίες αλλά έχει συνθδεθεί με την πνευματική δημιουργία της χώρας τον 20ο αιώνα. Ο Ζορμπάς είναι η επιτομή του σύγχρονου ελληνικού μύθου και θεωρείτα ένα σύμβολο της σύγχρονης Ελλάδας.

Με αυτές τις ελληνικές μελωδίες θα πλημμυρίσει η Όπερα του Καΐρου, καθώς το περίφημο έργο του Μίκη Θεοδωράκη παρουσιάζεται το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου στις 8 το βράδυ, στην Κεντρική Σκηνή της Όπερας του Καΐρου.

theodorakis zorbas verona

Βερόνα, Αύγουστος 1988, ο δημιουργός με τους πρωταγωνιστές του/ @mikistheodorakis.gr

Με διευθυντή ορχήστρας τον αρχιμουσικό Βασίλη Τσιατσιάνη και τον Μανώλη Γεωργοστάθη να μεταφέρει τους ήχους του μπουζουκιού στην κορυφαία καλλιτεχνική σκηνή της αιγυπτιακής πρωτεύουσας, όσοι παραβρεθούν θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν μία παράσταση αξιώσεων, αντάξια της Ελλάδας και της Αιγύπτου και της ιστορικής φιλίας των δύο λαών, που πλέον τα τελευταία χρόνια ενισχύεται ακόμη περισσότερο, τονίζουν οι οργανωτές.

Η εκδήλωση γίνεται και με τη στήριξη της ελληνικής Πρεσβείας στο Κάιρο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ