ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Tομ Χανκς: Σύζυγος, σταρ, πατέρας και πλέον συγγραφέας

Tομ Χανκς: Σύζυγος, σταρ, πατέρας και πλέον συγγραφέας

Ο Τομ Χανκς είναι ένας εξαιρετικά δημοφιλής σταρ για περισσότερο από έναν λόγους. Σύζυγος της ελληνικής καταγωγής Ρίτα Γουίλσον και ερωτευμένος μαζί της (σπάνιο για το Χόλιγουντ), πατέρας και ηθοποιός αξιώσεων ο Τομ Χανκς έκανε πλέον το ντεμπούτο του ως συγγραφέας.

Ο βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός Τομ Χανκς, πλέον αφηγείται 17 δικές του ιστορίες στη συλλογή που φέρει τίτλο Uncommon Type: Some Stories. Η κάθε ιστορία θα συνδέεται με κάποιον τρόπο με τις γραφομηχανές που όλο και σπανίζουν, καθώς ο ηθοποιός της λατρεύει.

Το 2014 το πάθος του Χανκς εκφράστηκε μέσα από μία εφαρμογή για έξυπνα κινητά, την Hanx Writer, η οποία επιτρέπει στην ψηφιακή γενιά να γνωρίσει μέσω από μία προσομοίωση το πώς γράφει μία γραφομηχανή. Η εφαρμογή έγινε μπεστ σέλερ στο iTunes της Apple.

Ο Χανκς ξεκίνησε την συγγραφή του βιβλίου αμέσως μετά από τη δημοσίευση στο New Yorker -που θεωρείται από πολλούς το εκδοτικό "σπίτι" σημαντικών συγγραφέων του κόσμου- μιας ιστορίας του ηθοποιού. Η ιστορία δημοσιεύθηκε το 2014 με τίτλο "Alan Bean Plus Four" και αφορούσε το ταξίδι τεσσάρων φίλων στο φεγγάρι. Η περιπέτεια τους έπεσε στην αντίληψη του Σόνι Μέιτα, αρχισυντάκτη του εκδοτικού οίκου Alfred A Knopf.

https://www.instagram.com/p/p

"Μου έκανε εντύπωση η τόσο αξιοσημείωτη φωνή και η επιβλητικότητά τους ως συγγραφέα. Ήλπιζα ότι μπορεί να υπάρχουν περισσότερες ιστορίες. Ευτυχώς για τους αναγνώστες αποδείχθηκε ότι υπήρχαν" είπε ο ίδιος.

"Στα δύο χρόνια που έγραφα αυτές τις ιστορίες έκανα ταινίες στη Νέα Υόρκη, το Βερολίνο, την Βουδαπέστη και στην Ατλάντα. Έγραφα σε ξενοδοχεία, κατά την προώθηση των ταινιών. Έγραφα στις διακοπές, στα αεροπλάνα, στο σπίτι και στο γραφείο. Έγραφα από τις 9 το πρωί μέχρι τη μία το μεσημέρι" είπε ο ίδιος ο Τομ Χανκς που πλέον έχει μια θέση στη βιβλιοθήκη μας.

Στη Βρετανία το βιβλίο θα κυκλοφορήσει από τον εκδοτικό οίκο William Heinemann ταυτόχρονα με την κυκλοφορία του στις ΗΠΑ. Ήδη έχουν πωληθεί τα δικαιώματα για την έκδοση του βιβλίου σε επτά ακόμα χώρες, ανάμεσα στις οποίες βρίσκεται η Βραζιλία και η Κίνα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ