ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης αποχαιρετά τον Νίκο Κούνδουρο

Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης αποχαιρετά τον Νίκο Κούνδουρο

Με ανακοίνωση του το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης και οι άνθρωποί του, αποχαιρετούν τον Νίκο Κούνδουρο, "τον φίλο Νίκο, τον σπουδαίο κινηματογραφιστή".

"Ένα μεγάλο κεφάλαιο στον ελληνικό κινηματογράφο κλείνει. Θα μας λείψει η αρχοντιά του, η τόλμη του, η πληθωρική του προσωπικότητα" αναφέρεται στη συλλυπητήρια ανακοίνωση του το ΦΚΘ.

"Πίσω του αφήνει ένα έργο πλούσιο που αγαπήθηκε: Τον ανεπανάληπτο Δράκο του, τη Μαγική Πόλη, το Ποτάμι, τις Μικρές Αφροδίτες και τόσες άλλες ταινίες, που ζυμώθηκαν με την ελληνική πραγματικότητα και την εξέφρασαν με ένταση και το πάθος που χαρακτήριζε τον Νίκο.

Κλέβουμε τα δικά του λόγια που αφιέρωσε στον φίλο του Μάνο Χατζιδάκι για να τον αποχαιρετήσουμε. 'Αχόρταγος ο ίδιος, ακτινοβολούσε εκείνη τη λαιμαργία για τη ζωή που ήτανε κολλητική και για τους άλλους, τους πιο συμμαζεμένους'.

Στη Σωτηρία και τα παιδιά του, εκφράζουμε τα ειλικρινή συλλυπητήριά μας" αναφέρει το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.

O μεγάλος σκηνοθέτης Νίκος Κούνδουρος, ο οποίος τα τελευταία χρόνια αντιμετώπιζε πολλά προβλήματα υγείας, πέθανε σε ηλικία 91 ετών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ