ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Γνωστός δημοσιογράφος του Mega έγινε ζωγράφος

Γνωστός δημοσιογράφος του Mega έγινε ζωγράφος
CNN Greece

Το χαρτί έδωσε την θέση του στον καμβά και η πένα στο πινέλο.

Ο Ανδρέας Κωνσταντάτος μετά από την πολυετή επιτυχημένη πορεία του στη δημοσιογραφία αποφάσισε να κάνει ένα τολμηρό βήμα. Ποιο είναι αυτό; να παρουσιάσει στο ευρύ κοινό μια πτυχή του που δεν είναι γνωστή, αυτή του καλλιτέχνη.

Τα σκίτσα με κάρβουνο που έκανε όταν ήταν φοιτητής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο στο τμήμα των Πολιτικών Επιστημών, ήταν η αρχή αυτού ταξιδιού στον κόσμο της τέχνης.

Η ζωγραφική ήταν το καταφύγιο του, τις ημέρες που γυρνούσε πιεσμένος σπίτι μετά από το δελτίο ειδήσεων.

Όλο το άγχος της ημέρας έφευγε καθώς ζωγράφιζε.

Τα τελευταία χρόνια του δόθηκε η ευκαιρία να κάνει μαθήματα κοντά σε γνωστούς εικαστικούς.

Τόλμησε να πειραματιστεί με τις τεχνικές, με το ύφος και με τα χρώματα.

Τον έχουν εμπνεύσει τα έργα των Μάρκ Ρόθκο, Γκέρχαρντ Ρίχτερ και Φρανκ Άουερμπαχ ενώ θαυμάζει τον Γιάννη Μόραλη, τον Παναγιώτη Τέτση και τον Δημήτρη Μυταρά.

17431442 10209903567880772 1440300101 o

Όπως λέει και ο ίδιος ακόμη ψάχνει να βρει τα πατήματα του. Γι αυτό πότε ζωγραφίζει τοπία, πότε θαλασσογραφίες και πότε κάνει αφηρημένα έργα.

«Αυτή η δημιουργική δραστηριότητα ήταν για μένα και μια διέξοδος, από την πνιγηρή ατμόσφαιρα που έχει προκληθεί στο χώρο του τύπου τα τελευταία χρόνια. Η παρουσίαση της δουλειάς μου θα γίνει ένα χρόνο ακριβώς μετά την αποχώρηση μου από το Mega αυτό όμως δεν έχει καμία σημασία. Εξακολουθώ να είμαι δημοσιογράφος» λέει στο CNN Greece, o Ανδρέας Κωνσταντάτος.

Η πρώτη του έκθεση-παρουσίαση θα φιλοξενηθεί στο A Tempo Art Bistro και τα εγκαίνια θα γίνουν την Τρίτη 28 Μαρτίου και ώρα 19 30. Η έκθεση θα μείνει ανοικτή έως τις 2 Απριλίου.

Όταν τον ρωτήσαμε αν θα μπορούσε να «μιλήσει» για την πολιτική μέσα από την ζωγραφική, μας είπε: «Η πολιτική κατάσταση αποτυπώνεται στον καμβά με πολύ σκούρα χρώματα.»

Ο Ανδρέας Κωνσταντάτος γεννήθηκε στην Κεφαλονιά, είναι δημοσιογράφος μέλος της ΕΣΗΕΑ από το 1989, έχει εργαστεί σε εφημερίδες, ραδιόφωνα και τηλεοπτικούς σταθμούς. Ήταν προϊστάμενος του πολιτικού ρεπορτάζ στο Star Channel και στο Alter και υπεύθυνος του οικονομικού ρεπορτάζ στο Mega από το οποίο αποχώρησε πριν από ένα ακριβώς χρόνο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ