ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Σκάνδαλο υπεξαίρεσης 1 δισεκατομμυρίου ευρώ συγκλονίζει το Ερμιτάζ

Σκάνδαλο υπεξαίρεσης 1 δισεκατομμυρίου ευρώ συγκλονίζει το Ερμιτάζ
Facebook

Ένα από τα ιστορικότερα μουσεία στον κόσμο βρίσκεται σε έναν κυκλώνα σκανδάλων. Πίσω από αυτά φέρεται να είναι ο υποδιευθυντής του Μουσείου του Ερμιτάζ, Μιχαήλ Νόβικοφ.

Ο Νόβικοφ συνελήφθη το πρωί της 29ης Μαρτίου και με απόφαση δικαστηρίου, τέθηκε σε κατ’ οίκον περιορισμό έως τις 23 Μαΐου, καθώς παραπέμπεται στην δικαιοσύνη, μαζί με άλλα πρόσωπα με τις κατηγορίες της απάτης και υπεξαίρεσης μεγάλων χρηματικών ποσών.

Άνδρες της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας της Ρωσίας (FSB) πραγματοποίησαν έρευνες στο Μουσείο του Ερμιτάζ, όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα του Μουσείου.

"Στις 29 Μαρτίου, ανακριτές της FSB πραγματοποίησαν έρευνες σε χώρους που στεγάζονται οι υπηρεσίες κατασκευών του Ερμιτάζ, σε σχέση με την ποινική δίωξη που έχει ασκηθεί κατά σειράς προσώπων, που εμπλέκονται σε υπεξαιρέσεις χρημάτων που διατέθηκαν για τη ανέγερση νέων κτιριακών εγκαταστάσεων και κατασκευών για τις ανάγκες του μουσείου" επισημαίνεται στο δελτίο τύπου του Μουσείου.

ermitage

Παράλληλα στο ίδιο δελτίο επισημαίνεται ότι η διεύθυνση του Μουσείου συνεργάζεται με τις αρχές, παρέχοντας τους όλα τα αναγκαία έγγραφα που ζητήθηκαν και αφορούσαν την σύναψη δύο συμβολαίων.

Οι εμπλεκόμενοι κατηγορούνται για υπεξαίρεση ποσού 1 δισεκατομμυρίου ευρώ, που υποτίθεται ότι διατέθηκε για την ανέγερση ενός κτιρίου για την φύλαξη έργων τέχνης.ΔΗΜΟΦΙΛΗ