ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Στέγη Ιδρύματος Ωνάση: Πρόκληση για μικρούς κινηματογραφιστές στη Σύρο

Στέγη Ιδρύματος Ωνάση: Πρόκληση για μικρούς κινηματογραφιστές στη Σύρο
Photo © Ιωάννα Χατζηανδρέου

"Μπορεί η θάλασσα να μας διηγηθεί ιστορίες; Κι αν ναι, ποιοι θα ήταν οι πρωταγωνιστές τους;" Στον τρίτο χρόνο διεξαγωγής του, το κινηματογραφικό εργαστήριο για εφήβους της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση βουτάει στον ωκεανό του ντοκιμαντέρ στην Ερμούπολη της Σύρου αναζητώντας απαντήσεις.

Το κινηματογραφικό εργαστήριο της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση "Cinemascope: Μικροί Κινηματογραφιστές στη Σύρο" στρέφει τις κάμερες στους επαγγελματίες και λάτρεις της θάλασσας και επιχειρεί να μεταγράψει δημιουργικά τις ιστορίες τους σε ταινίες.

Από 12 έως 19 Ιουλίου στην Ερμούπολη, οι έφηβοι συμμετέχοντες θα αναζητήσουν ψαράδες, ναυτικούς, κολυμβητές και άλλους θαμώνες της θάλασσας, θα πάρουν συνεντεύξεις και θα τους κινηματογραφήσουν, επιχειρώντας να μας μεταφέρουν κινηματογραφικά την εμπειρία της θάλασσας.

Η ταινία μικρού μήκους που θα προκύψει θα προβληθεί στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Σύρου (SIFF).

Δαμάζοντας τα κύματα της δημιουργικότητας

STEGH

Η θάλασσα αποτελεί για το Ίδρυμα Ωνάση την αφετηρία της διαδρομής του. Ο ιδρυτής του άλλωστε Αριστοτέλης Ωνάσης είναι ο μεγάλος Έλληνας που ταυτίστηκε όσο κανείς με τη μεγάλη δύναμη της ιστορίας της Ελλάδας και της οικονομίας της, που δεν είναι άλλη από τη ναυτιλία της.

Σήμερα το έργο του Ιδρύματος στην κοινωφέλεια τροφοδοτείται από τη ναυτιλία, άρα από τη μεγάλη πηγή ζωής για τη χώρα μας, τη θάλασσα. Όμως η θάλασσα έχει και άλλα σημεία ταύτισης με τον οργανισμό μας: εμπεριέχει την Ελλάδα, την εξωστρέφεια, την παγκοσμιότητα, τον ανοιχτό ορίζοντα και πάνω από όλα την έμπνευση, που δεν περιορίζεται στην επιχειρηματικότητα αλλά επεκτείνεται και στον πολιτισμό. Και παίρνει σάρκα και οστά μέσα από συνεργασίες σαν αυτή του SIFF αλλά και μέσα από πολυποίκιλα εκπαιδευτικά προγράμματα.

Το εργαστήριο κινηματογράφου αποτελεί συνδιοργάνωση της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση και του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Σύρου (SIFF).

Θα παραχωρηθεί φιλοξενία σε έφηβους που έχουν πάρει μέρος σε κύκλο του εργαστηρίου της Στέγης "Κάνουμε Σινεμά" που δεν διαμένουν στη Σύρο, αλλά θέλουν να συμμετάσχουν.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ