ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΚΑΣ: «Ναι» στην εκδήλωση του Συλλόγου ΕΛΠΙΔΑ στο Ηρώδειο

ΚΑΣ: «Ναι» στην εκδήλωση του Συλλόγου ΕΛΠΙΔΑ στο Ηρώδειο
Wikipedia

Το Ηρώδειο θα παραδοθεί στις μουσικές της εκδήλωσης του Συλλόγου "ΕΛΠΙΔΑ" την 1η Σεπτεμβρρίου. Το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο (ΚΑΣ), το οποίο συνεδρίασε χθες, βρήκε τελικά λύση στο θέμα που ανέκυψε, όταν το αρχικό αίτημα του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με Καρκίνο "ΕΛΠΙΔΑ" για την παραχώρηση του μνημείου στις 20 Σεπτεμβρίου δεν έγινε αποδεκτό από την ειδική επιτροπή του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και ακολούθως από το ΚΑΣ.

Το Συμβούλιο επανήλθε με νέα γνωμοδότηση, καθώς, όπως πληροφορούσε πριν λίγες ημέρες το υπουργείο, "το πρόγραμμα των εκδηλώσεων στο μνημείο κατά τη φθινοπωρινή περίοδο οριστικοποιείται κάθε έτος κατόπιν σειράς συνεδριάσεων του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου, το οποίο εξετάζει τροποποιήσεις μετά την αρχική συνεδρίαση, τροποποιήσεις οι οποίες αφορούν κυρίως στις ημερομηνίες".

Παράλληλα, τόνιζε ότι "το ΥΠΠΟΑ, αναγνωρίζοντας τη σημαντική φιλανθρωπική προσφορά του Συλλόγου "Η ΕΛΠΙΔΑ", βρίσκεται σε συνεννόηση με την Προεδρία της Δημοκρατίας καθώς και με τον Σύλλογο, για την εξεύρεση εναλλακτικής πρότασης".

Η λύση βρέθηκε και η τροποποίηση έγινε. Όπως έχει αναφέρει ο Σύλλογος σε σχετική ανακοίνωσή του, η εκδήλωση πραγματοποιείται "υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκοπίου Παυλοπούλου, με τη συνεργασία της Παναθηναϊκής Ένωσης Γυναικών με πρωτεργάτη την Σίσσυ Παυλοπούλου, με την παρουσία του Μίκη Θεοδωράκη, με τον Στέφανο Κορκολή να υποδέχεται καταξιωμένους Έλληνες καλλιτέχνες και να υμνούν μαζί τη μουσική του μεγάλου εθνικού μας συνθέτη, μία βραδιά βαθιά ελληνική, ανθρωπιστική και μεγαλειώδη".

Οι υπόλοιπες αλλαγές

media

Επίσης, στη χθεσινή συνεδρίαση του ΚΑΣ έγιναν κάποιες επιπλέον μικρές τροποποιήσεις. Έτσι, όπως έγινε γνωστό, το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών δεν θα μπορέσει να πραγματοποιήσει την εκδήλωση "100 χρόνια Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών" στις 2 Οκτωβρίου, ημερομηνία που δόθηκε τελικά στην παράσταση του Φεστιβάλ Αθηνών "Μήδεια".

Τέλος, το αφιέρωμα στον Λέοναρντ Κοέν, το οποίο επρόκειτο να πραγματοποιηθεί την 1η Σεπτεμβρίου, μετακινήθηκε για τις 10 Οκτωβρίου, μετά από παράκληση των διοργανωτών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ