ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Έργα τέχνης φτιαγμένα από… ζάχαρη (pics)

Έργα τέχνης φτιαγμένα από… ζάχαρη (pics)
Instagram/maayan.zilberman

Η καλλιτέχνης Maayan Zilberman φημίζεται για τις δημιουργίες της από ζάχαρη ή άλλα παρόμοια υλικά. Η τελευταία της σειρά κρυστάλλινων πύργων φτιαγμένων από ζάχαρη, ήρθε για να μας προκαλέσει μια μικρή λιγούρα.

«Τα έργα της θεωρούνται ενδιαφέροντα επειδή είναι από ζάχαρη; Πιστεύουμε πως όχι» αναφέρει ένας από τους ιδρυτές της γκαλερί Furth Yashar σχετικά με τη δουλειά της Zilberman.

«Η ζάχαρη είναι κάτι καινοτόμο, φρέσκο και διαφορετικό. Διαφέρει από το γυαλί και το ρετσίνι. Είναι εντελώς διαφορετικό υλικό και προκαλεί άλλες αντιδράσεις όταν το κοιτάς. Αυτό και μόνο είναι αρκετό για να μας κάνει να ενδιαφερθούμε».

Η δημιουργός τους μίλησε στο CNNi.

-Πώς προέκυψε η τέχνη σου;

Έχω ιστορικό με τις καλές τέχνες. Σπούδασα γλυπτική και σχετιζόμουν με την τέχνη στις δύο μου καριέρες (έφτιαχνα καραμέλες και σχεδίασα εσώρουχα). Πιστεύω πως πολλές τεχνικές που έμαθα στις σπουδές μου και στο studio μου με βοήθησαν σε αυτό.

-Μίλησε μας για τις πρακτικές λεπτομέρειες του να δουλεύεις με φαγώσιμα υλικά. Ποια είναι τα πλεονεκτήματα και ποια τα μειονεκτήματα;

Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα είναι πως όταν μιλάμε για φαγητό, όλοι ενδιαφέρονται. Το να δουλεύεις με υλικά τα οποία απορροφούν την υγρασία και κολλάνε είναι πραγματικά δύσκολο, αλλά το να αποκαλύπτεις στον κόσμο ότι τα αντικείμενα είναι φτιαγμένα από καραμέλες, είναι πραγματικά αυτό που σου δίνει κουράγιο να συνεχίσεις.

https://www.instagram.com/p/p

-Τι γεύση έχουν τα έργα σου;

Συνεργάζομαι με έναν ειδικό ο οποίος δημιουργεί όλες τις γεύσεις, οι οποίες βασίζονται στα συναισθήματα που θέλω να αναπαράγω.

-Με ποιους τρόπους πιστεύεις ότι δοκιμάζεις τα όρια της τέχνης και της εφημερίας;

Ζητώ από τους ανθρώπους να επενδύουν σε αντικείμενα που είναι πολύ μεγάλα για τα στόματά τους αλλά να είναι ταυτοχρόνως δημιουργημένα από υλικά που θα βρεις σε ένα μαγαζί με ζαχαρωτά.

-Τι συμβαίνει με τα γλυπτά σου μετά από μία έκθεση;

Εξαρτάται από το ποιος τα έχει αγοράσει. Είτε θα αποφασίσουν να τα φάνε ή να τα κρατήσουν.

https://www.instagram.com/p/p

Sculptural designs so sweet you can eat them

ΔΗΜΟΦΙΛΗ