ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Μία παράσταση αφιερωμένη στο Νίκο Γκάτσο

Μία παράσταση αφιερωμένη στο Νίκο Γκάτσο
YOUTUBE/"Ο Γκάτσος που αγάπησα" //Μανώλης Μητσιάς-Καρυοφυλλιά Καραμπέτη// Φ.Σ.Παρνασσός

Την παράσταση, που «έτρεξε» με sold out όλο τον περασμένο χειμώνα, παράσταση αφιερωμένη στον ποιητή των τραγουδιών Νίκο Γκάτσο με «πρωταγωνιστές» επί σκηνής τον Μανώλη Μητσιά και την Καρυοφυλλιά Καραμπέτη να ανατρέχουν στη μουσική ιστορία και τον πολιτισμό της νεότερης Ελλάδας, εντάσσει για μια βραδιά στο πρόγραμμά του το Ελληνικό Φεστιβάλ και «φιλοξενεί» στο Ηρώδειο την Παρασκευή, 6 Οκτωβρίου (21:00).

Οι στίχοι του Νίκου Γκάτσου, του ποιητή που έδωσε τον κανόνα του καλού ελληνικού τραγουδιού και που αγαπήθηκε όσο λίγοι ομότεχνοί του, θα πλημμυρίσουν τη σκηνή του Ωδείου του Ηρώδου του Αττικού με τις μελωδίες των Μάνου Χατζιδάκι, Μίκη Θεοδωράκη, Σταύρου Ξαρχάκου, Δήμου Μούτση, Λουκιανού Κηλαηδόνη και Ηλία Ανδριόπουλου.

«Μη μου χτυπάς τα μεσάνυχτα την πόρτα», «Ο Γιάννης ο Φονιάς», «Τ΄ Αστέρι του Βοριά», «Αθανασία», «Κεμάλ», «Αύριο πάλι», «Ραλλού», «Άσπρη μέρα και για μας», «Χάρτινο το Φεγγαράκι», «Αθήνα», «Ήταν καμάρι της αυγής», είναι μερικοί μόνο από τους τίτλους των υπέροχων τραγουδιών που θα ακουστούν το φθινοπωρινό αυτό βράδυ στο ρωμαϊκό θέατρο.​

O Μανώλης Μητσιάς συναντιέται με την Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, που απαγγέλλει στίχους του ποιητή και τραγουδά για πρώτη φορά επί σκηνής. Οι δυο τους αποδίδουν και αναδεικνύουν τον πλούτο συναισθημάτων, εικόνων και χαρακτήρων, που ο Γκάτσος χώρεσε στους στίχους τους.

Ανάμεσα στα τραγούδια, θα ακουστούν κείμενα ανθρώπων του πνεύματος, που κρατούν όπως κι ο Γκάτσος με το έργο τους τη συλλογική μνήμη ζωντανή. Η επιμέλεια των κειμένων είναι της Ανθής Δημητρούκα.

Συντελεστές

Αχιλλέας Wastor, πιάνο
Ηρακλής Ζάκκας, μαντολίνο-μπουζούκι
Στάυρος Καβαλιεράτος, μπάσο

Τιμές εισιτηρίων: 10, 15, 17, 25, 35, 50, 55 ευρώ

Προπώληση: viva.gr

https://www.viva.gr/tickets/music/irodeio/o-gatsos-pou-agapisa/

στο τηλ:11876

στα ταμεία του Ελληνικού Φεστιβάλ, Πανεπιστημίου 39

στο “Vivakiosk” στην Πλατεία Συνταγματος

στο “Vivakiosk” Τεχνόπολης Δημου Αθηναίων (Γκάζι)

αθηνοραμα.gr και lifo.gr

Καταστήματα: Media Markt, Seven Spots,Reload Stores, βιβλιοπωλεία Ευριπίδης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ