ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

H συγγραφέας Έλενα Φεράντε είναι άντρας

H συγγραφέας Έλενα Φεράντε είναι άντρας
EPA/NARENDRA SHRESTHA

Την αποκαλούν συγγραφέα-μυστήριο και όχι άδικα, καθώς δεν έχει εμφανιστεί ποτέ δημόσια, δεν υπάρχει πουθενά φωτογραφία της, ούτε την έχει συναντήσει κάποιος.

«Κρυμμένη» πίσω από το ψευδώνυμο Έλενα Φεράντε, εκδίδει τη μια επιτυχία πίσω από την άλλη, με τα βιβλία της να μεταφράζονται σε πολλές γλώσσες και να κυκλοφορούν σε ολόκληρο τον κόσμο, δημιουργώντας παράλληλα έναν «μύθο» σχετικά με την ταυτότητά της.

Τον γρίφο κλήθηκαν να λύσουν έξι έγκριτοι γλωσσολόγοι, που αντάλλαξαν απόψεις και δεδομένα σε μια μοναδική επιστημονική συνάντηση στο πανεπιστήμιο της Πάντοβα και κατέληξαν στην ταυτότητα του σύγχρονου αυτού εκδοτικού φαινομένου.

Η επίσημη «αποκάλυψη» θα γίνει την Πέμπτη στην Ιταλία, ωστόσο η εφημερίδα Τα Νέα, φέρνει στο φως νωρίτερα την πραγματική ταυτότητα της Έλενα Φεράντε. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, αυτός που γράφει τα επιτυχημένα βιβλία δεν είναι άλλος από τον ιταλό δημοσιογράφο συγγραφέα και σεναριογράφο Ντομένικο Σταρνόνε, σύζυγο της μεταφράστριας της διάσημης λογοτέχνιδος, Ανίτα Ράια.

Την τελευταία είχε «ενοχοποιήσει» στο παρελθόν ο ιταλός δημοσιογράφος Κλαούντιο Γκάντι, ο οποίος είχε ερευνήσει τα οικονομικά στοιχεία του οίκου που εκδίδει τα μυθιστορήματα της Φεράντε, αλλά και την οικονομική κατάσταση της ίδιας της μεταφράστριας. Όπως είχε προκύψει από την έρευνα, τα έσοδα της Ανίτα Ράια ήταν δυσθεώρητα για μια μεταφράστρια βιβλίων.

Η αποκάλυψη ότι τα μυθιστορήματα της Έλενα Φεράντε είναι γραμμένα από άντρα, πιθανόν να δυσαρεστήσει τους λάτρεις των γυναικείων ψυχογραφημάτων...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ