ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Από οnline κίνημα στη Λεωφόρο της Δόξας: το #MeToo κατεβαίνει στους δρόμους

Από οnline κίνημα στη Λεωφόρο της Δόξας: το #MeToo κατεβαίνει στους δρόμους

Εκατοντάδες άνθρωποι που εμπνεύστηκαν από το κίνημα #MeΤοο κατά της σεξουαλικής παρενόχλησης και κακοποίησης πραγματοποίησαν πορεία χθες στο Λος 'Αντζελες.

Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στο Χόλιγουντ την ώρα που ο κόσμος του θεάματος βρίσκεται σε μια δίνη αποκαλύψεων και κατηγοριών για σεξουαλικές κακοποιήσεις σε βάρος γυναικών και ανδρών, μετά τις αποκαλύψεις και κατηγορίες για τον 65χρονο παραγωγό και μεγιστάνα του Χόλιγουντ Χάρβεϊ Γουάινστιν στις αρχές Οκτωβρίου.

#MeToo: Μπορεί άραγε ένα hashtag να φέρει την αλλαγή; Ένας αντίλογος ουσίας

"Είμαι πράγματι ευτυχής που βρίσκομαι εδώ, γιατί πράγματι το Χόλιγουντ είναι αυτό που άνοιξε τους κρουνούς", δήλωσε στην εφημερίδα Los Angeles Times η Ταράνα Μπερκ, συνιδρύτρια της Just Be Inc., μιας οργάνωσης παροχής βοήθειας σε θύματα σεξουαλικής κακοποίησης και εμπνευστή της εκστρατείας με το hashtag #MeToo (Και εγώ επίσης) στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

"Είναι όντως συμβολικό να βλέπεις να διεξάγεται αυτή τη διαδήλωση, όχι με αστέρες του Χόλιγουντ αλλά στο Χόλιγουντ", πρόσθεσε.

#MeToo: Οι Γάλλοι διαδήλωσαν κατά της σεξουαλικής κακοποίησης (pics)

Το σκάνδαλο που ξέσπασε με την υπόθεση Γουάινστιν έπληξε αρκετές προσωπικότητες του Χόλιγουντ, ανάμεσά τους οι ηθοποιοί Κέβιν Σπέισι και Στίβεν Σιγκάλ, ο σκηνοθέτης Τζέιμς Τόμπακ, ο παραγωγός Μπρετ Ράτνερ, ο επικεφαλής των κινηματογραφικών στούντιο Amazon Ρόι Πράις. Την περασμένη εβδομάδα, ο αμερικανός κωμικός Louis C.K. παραδέχτηκε τις κατηγορίες επιδειξιμανίας σε βάρος του, μια ομολογία που έβαλε τέλος στην καριέρα του.

#MeToo: Ινδός συγγραφέας συμμαχεί με τις γυναίκες με το hashtag #IDidThat

ΔΗΜΟΦΙΛΗ