ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Μετανάστης ράπερ: η οδύσσεια του French Montana στο GQ

Μετανάστης ράπερ: η οδύσσεια του French Montana στο GQ

Φιλάνθρωπος και εραστής της Μέσης Ανατολής ο ράπερ French Montana εξιστορεί την οδύσσεια του στο περιοδικό GQ.

Στο εξώφυλλο στην έκδοση της Μέσης Ανατολής για το Νοέμβριο ο Μαροκινο-Αμερικανός ράπερ φοράει ένα t-shirt που γράφει "Immigrant" (Μετανάστης). "Η μετανάστευση σημαίνει τα πάντα για μένα. Σημαίνει ελπίδα, σημαίνει πίστη, σημαίνει φωνή για τους ανθρώπους που προέρχονται από διαφορετικά μέρη και οικοδομούν μια χώρα - ότι κάποιος μπορεί να έρθει από το τίποτα και να είναι κάτι" λέει.

"Δεν ήξερα αγγλικά μέχρι τα 14, 15 χρόνια. Στο Μαρόκο, απλά τραγουδούσα: δεν ήξερα τι σήμαιναν οι λέξεις. Είτε ήταν ο Tupac, ο Wu-Tang, ή ο Bob Marley. Αυτό δείχνει πόσο ισχυρή είναι η μουσική - είναι η μόνη γλώσσα που ο κόσμος μιλάει παγκοσμίως", είπε.

Ο καλλιτέχνης, το πραγματικό όνομά του οποίου είναι Karim Kharbouch, αναφέρθηκε στη μετανάστευσή του σε άλλη χώρα: "Είμαι ευτυχισμένος που ήμουν και στις δύο πλευρές του φράχτη. Στην πλευρά, στην οποία ονειρευόμουν και στην πλευρά στην οποία το όνειρο έγινε πραγματικότητα".

Μάθημα στην Ουγκάντα

Ο ράπερ μίλησε και για το ταξίδι του στην Ουγκάντα, όταν είδε την ομάδα χορού Triplets Ghetto Kids στο YouTube, οι οποίοι τον ενέπνευσαν να γνωρίσει τη χώρα. Εκεί, όπως είπε, επισκέφθηκε μία μαιευτική και παιδιατρική κλινική με πολλές ελλείψεις.

"Δεν είναι δίκαιο. Η υγειονομική περίθαλψη δεν πρέπει να αποτελεί προνόμιο, πρέπει να είναι ένα δικαίωμα" υπογράμμισε.

"Η Ουγκάντα με θεράπευσε. Δεν υπήρχε άλλο φάρμακο που θα μπορούσε να με γιατρέψει. Ήμουν συντετριμμένος μέσα κι έξω" πρόσθεσε διευκρινίζοντας ότι το ταξίδι πραγματοποιήθηκε σε μία σκοτεινή περίοδο της ζωής του, όταν έχασε τον στενό φίλο και συνεργάτη του, ράπερ Chinx, ο οποίος δολοφονήθηκε στο Κουίνς της Νέας Υόρκης λίγα μόλις χρόνια μετά την καταδίκη του άλλου του φίλου, ράπερ Max B σε πολυετή κάθειρξη.

"Ένιωθα τυχερός, αλλά επίσης αισθάνθηκα σαν να ήμουν σε μια βαθιά, μαύρη τρύπα, έχασα τους αδελφούς μου" ανέφερε.

Ο French Montana πήγε στην Ουγκάντα και γύρισε το βίντεο για το "Unforgettable" μαζί με τον Swae Lee και τους Triplets Ghetto Kids.

"Με είχαν προειδοποιήσει να μην πάω εκεί. Όμως όταν έφθασα έγιναν οι πρώτες πραγματικές διακοπές μου - επειδή είδα πόσο ευτυχισμένοι είναι οι άνθρωποι με το τίποτα", επισήμανε.

Ο French Montana έχει αναπτύξει φιλανθρωπική δράση για να υποστηρίξει ανθρώπους που είναι λιγότερο τυχεροί και μαζί με τους Diddy και The Weeknd συγκεντρώνει οικονομική βοήθεια για τη βελτίωση των συνθηκών υγειονομικής περίθαλψης στην Ουγκάντα.

Η χορευτική ομάδα Triplets Ghetto Kids αποτελείται από τρία κορίτσια και έξι αγόρια, που ήταν άπορα, άστεγα ή ορφανά και βρήκαν νόημα στη ζωή τους μέσα από τη μουσική και τον χορό.

Ωδή στη Μέση Ανατολή

Για τις ανάγκες της φωτογράφισης για το GQ ο French Montana βρέθηκε στη Βηρυτό, στο Ντουμπάι και στη γενέτειρά του, την Καζαμπλάνκα.

Οι εικόνες είναι ένα εγκώμιο στην κληρονομιά της Μέσης Ανατολής, στην πολυπολιτισμικότητα, καθώς και στη δύναμη, στην επιμονή και τη δύναμη των μεταναστών.

Περισσότερα εδώ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ