ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Ορχήστρα Βασίλης Τσιτσάνης: σε πρώτη εμφάνιση με Γαλάνη & Μποφίλιου στο Μέγαρο

Ορχήστρα Βασίλης Τσιτσάνης: σε πρώτη εμφάνιση με Γαλάνη & Μποφίλιου στο Μέγαρο

Την Ορχήστρα Βασίλης Τσιτσάνης, μια πρωτοβουλία της οικογένειας του κορυφαίου συνθέτη μας προσκαλεί να γνωρίσουμε σε πρώτη εμφάνιση στις 4 και 5 Δεκεμβρίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών με δύο σπουδαίες ερμηνεύτριες, τη Δήμητρα Γαλάνη (την είχε εξάλλου επιλέξει ο ίδιος ο Τσιτσάνης ως ερμηνεύτρια τραγουδιών του) και τη Νατάσσα Μποφίλιου να ενώνουν το ταλέντο για τον πρωτοπόρο του ελληνικού τραγουδιού.

Είναι η πρώτη φορά που δημιουργείται μια ορχήστρα προσανατολισμένη στο έργο του πρωτοπόρου του ελληνικού λαϊκού τραγουδιού συνθέτη, στιχουργού και δεξιοτέχνη του μπουζουκιού, ο οποίος μας κληροδότησε ένα έργο σπάνιας ποιότητας, μαστοριάς και καλαισθησίας, χωρίς το οποίο η εικόνα της ελληνικής μουσικής θα ήταν διαφορετική.

Ο Βασίλης Τσιτσάνης (1915-1984) διήνυσε μια δημιουργική περίοδο 45 ετών συνεχούς παρουσίας στο πάλκο πλαισιωμένος μέχρι το τέλος της ζωής του από προικισμένους μουσικούς, καλύπτοντας τη βαθιά ανάγκη του να επικοινωνήσει με το κοινό και να εμπνευστεί από αυτό.

Η ορχήστρα που φέρει το όνομά του, ιδρύθηκε με πρωτοβουλία της οικογένειάς του και της Seed Point, μουσικού εκδότη του συνθέτη και με την υποστήριξη της εταιρείας μουσικών παραγωγών Prospero.

Βασικός σκοπός της, η προβολή του έργου του μέσα από ζωντανές εμφανίσεις εντός και εκτός Ελλάδας υπό την καθοδήγηση του Μανώλη Πάππου, δεξιοτέχνη του μπουζουκιού και γνώστη του έργου του Τσιτσάνη.

Οι μουσικές παραστάσεις στο Μέγαρο έχουν τη σκηνοθετική επιμέλεια του Άγγελου Τριανταφύλλου και το σκηνογραφικό σχεδιασμό του Νότη Χριστοδούλου, ενώ το εικαστικό περιβάλλον εμπλουτίζεται από ζωγραφιές της Ζωής Τσιτσάνη, συζύγου του συνθέτη, μεταφέροντας επί σκηνής το κλίμα μιας ολόκληρης εποχής.

Οι δύο μουσικές παραστάσεις εντάσσονται στον κύκλο ΓΕΦΥΡΕΣ σε καλλιτεχνική επιμέλεια και προγραμματισμό του Δημήτρη Μαραγκόπουλου και αποτελούν συμπαραγωγή της PROSPERO και του ΜΜΑ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ