ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Διάσημα εξώφυλλα δίσκων με πρωταγωνιστές τους ενοίκους οίκου ευγηρίας

Διάσημα εξώφυλλα δίσκων με πρωταγωνιστές τους ενοίκους οίκου ευγηρίας
Facebook

Ο υπεύθυνος ενός οίκου ευγηρίας στην Αγγλία σκέφτηκε μια πολύ πρωτότυπη ιδέα για να κρατήσει ψηλά το ηθικό των ενοίκων κατά τη διάρκεια του lockdown. Το αποτέλεσμα είναι άκρως εντυπωσιακό. 

Ο οίκος ευγηρίας Sydmar Lodge Care Home, που βρίσκεται στο Edgware της Αγγλίας, είναι σε lockdown από τις 12 Μαρτίου, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού. Έτσι, ο Ρόμπερτ Σπέκερ, συντονιστής δραστηριοτήτων του οίκου, σκέφτηκε ότι κάτι πρέπει να κάνει για να κρατήσει ψηλά το ηθικό των ενοίκων του.

Αποφάσισε, λοιπόν, να κάνει μια φωτογράφιση με τους ενοίκους ως πρωταγωνιστές, στην οποία δημιουργούν ξανά διάσημα εξώφυλλα δίσκων από καλλιτέχνες όπως η Τέιλορ Σουίφτ, ο Μπρους Σπρίνγστιν, η Ανέλ και η Μαντόνα.

«Η ιδέα γύριζε στο μυαλό μου για λίγο καιρό και σκέφτηκα ότι οι ένοικοι θα το απολάμβαναν πολύ», είπε στο CNNi.

O Σπέκερ είπε ότι σκοπός του ήταν να δείξει ότι οι οίκοι ευγηρίας μπορούν να είναι μέρη στα οποία οι ένοικοι περνούν καλά, ακόμα και κατά τη διάρκεια μιας πανδημίας. Ήθελε να δημιουργήσει κάτι που θα έφερνε χαμόγελα...

«Πρότεινα ποια εξώφυλλα θα μπορούσε να κάνει κάθε ένοικος και μετά τους το πρότεινα», είπε. Επίσης, δέχτηκε και πολλά αιτήματα. Για παράδειγμα, η 93χρονη Σίλα ζήτησε να φωτογραφηθεί όπως το εξώφυλλο του άλμπουμ Human των Rag'n'Bone Man, καθώς είχε συναντήσει τον τραγουδιστή του γκρουπ προσωπικά. Το άλμπουμ δίπλα στη φωτογραφία της είναι το προσωπικό, υπογεγραμμένο αντίγραφο της ίδιας.

Όλοι οι ένοικοι ήταν πολύ πρόθυμοι να συμμετάσχουν στο πρότζεκτ, παρότι δεν ήξεραν πώς θα ήταν το αποτέλεσμα. Στις 10 ιουλίου έβγαλε τις φωτογραφίες στο Facebook.

«Το βρήκαν όλοι πολύ διασκεδαστικό», είπε για την αντίδραση των ενοίκων που πήραν μέρος στο πρότζεκτ. «Κυρίως τούς άρεσε το γεγονός ότι πέρασαν καλά στη φωτογράφιση».

Μετά το πέρας του πρότζεκτ, ο Σπέκερ δημιούργησε ένα GoFundMe για την αντιμετώπιση της άνοιας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ