ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

18ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης: Τα δέκα ντοκιμαντέρ που αξίζει να δεις

18ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης: Τα δέκα ντοκιμαντέρ που αξίζει να δεις

Aπό τις 11 έως τις 20 Μαρτίου 2016 τo 18ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης- Εικόνες του 21ου Αιώνα παρουσιάζει ορισμένα από τα πιο πολυαναμενόμενα ντοκιμαντέρ από την Ελλάδα και τον κόσμο σε ένα δεκαήμερο με σημαντικά αφιερώματα σε πολυβραβευμένους δημιουργούς και ένα πρόγραμμα που απηχεί όλες τις εκφάνσεις της ανθρώπινης πραγματικότητας. Από τις προσωπικές ιστορίες στο σύγχρονο πολιτικό και κοινωνικό τοπίο αλλά και τις καλλιτεχνικές αναζητήσεις, το το στίγμα του φετινού Φεστιβάλ είναι πολυδιάστατο.

Η προσφυγική κρίση σε πρώτο πλάνο

Σημαντική θέση στο φετινό πρόγραμμα έχει το αφιέρωμα στο κρίσιμο προσφυγικό ζήτημα το οποίο καταγράφεται μέσα από την κάμερα δημιουργών απ’ όλη την Ευρώπη. Επιπλέον το 18ο Φεστιβάλ πραγματοποιεί αφιερώματα και σε δυο καταξιωμένους σκηνοθέτες που με το έργο τους έχουν συνεισφέρει ουσιαστικά στην τέχνη του ντοκιμαντέρ.

Στον Δανό δημιουργό Γιον Μπανγκ Κάρλσεν και στον Ιρλανδό κινηματογραφιστή Μαρκ Κάζινς. Επιπλέον, στη διάρκεια του φεστιβάλ μια αποκαλυπτική έκθεση φωτογραφίας αποτυπώνει εκ των έσω εικόνες της ζωής των ανθρώπων που μοιράζουν στους δρόμους της πόλης το περιοδικό Σχεδία ενώ, σε συνέπεια με τα προηγούμενα χρόνια, τα ελληνικά ντοκιμαντέρ θα δώσουν και πάλι δυναμικό παρών στο φεστιβάλ, απηχώντας την σύγχρονη ανθρώπινη πραγματικότητα στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Περιηγηθείτε στη gallery για μία αντιπροσωπευτική δεκάδα από τα ντοκιμαντέρ που αξίζει να αφήσουμε να μας βελτιώσουν.

Διαβάστε ακόμα

"Traces": Ένα ζωντανό ντοκιμαντέρ για το προσφυγικό, στο Μπάγκειον

Όσκαρ 2016: Τα πέντε ντοκιμαντέρ που διεκδικούν τη δικαίωση στη μεγάλη βραδιά

Το κορυφαίο Φεστιβάλ Μουσικού Ντοκιμαντέρ για δεύτερη φορά στην Αθήνα

Μπερλινάλε 2016: η Χρυσή Άρκτος σε ντοκιμαντέρ για την προσφυγική κρίση

OTE HISTORY: Το πρώτο κανάλι ντοκιμαντέρ για την Ελλάδα είναι εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ