ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Η καθημερινότητα σε μικρογραφία: Οι ευρηματικές μινιατούρες του Τατσούγια Τανάκα

Η καθημερινότητα σε μικρογραφία: Οι ευρηματικές μινιατούρες του Τατσούγια Τανάκα
Instagram

Τα πάντα μπορούν να γίνουν Τέχνη. Ακόμη κι ένα πιάτο σπαγγέτι, όταν από πάνω του αιωρείται, πιασμένος από ένα μακαρόνι, ο Σπάιντερμαν.

Ο Τατσούγια Τανάκα έχει έναν από τους πιο ευρηματικούς λογαριασμούς στο Instagram, καθώς μέσα από αυτόν καταγράφει την καθημερινότητα ως έναν κόσμο γεμάτο απο μινιατούρες.

Ο Ιάπωνας καλλιτέχνης έχει περάσει την τελευταία δεκαετία δουλεύοντας πάνω στις μινιατούρες του, τις οποίες ενσωματώνει σε καθημερινά χρηστικά αντικείμενα, μεταμορφώνοντας την πραγματικότητα σε έναν πολύ ιδιαίτερο μικρόκοσμο.

Τελευταίο του πρότζεκτ οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Πεκίνου, στους οποίους μικροσκοπικοί σκιέρ αγωνίζονται πάνω σε χειρουργικές μάσκες, ενώ ένα φερμουάρ είναι γήπεδο κέρλινγκ.

Ο Τανάκα δημοσιεύει κάθε μέρα και μια φωτογραφία με τα έργα του στο Miniature Calendar. Συχνά οι δημιουργίες είναι και ένα σχόλιο πάνω στην ειδησεογραφία. «Επιδιώκω να αντικαταστήσω τα πραγματικά αντικείμενα με άλλα, εξίσου αναγνωρίσιμα όμως», γράφει ο ίδιος για τη δουλειά του. και τα καταφέρνει.

Κάθε τι, από ένα μολύβι ως το πληκτρολόγιο του υπολογιστή βρίσκει τη θέση του στον μικρόκοσμό του. Που θυμίζει πολύ το μεγάλο κόσμο. Απλά είναι πιο ενδιαφέρων...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ