Στραμμένα στη Βενετία τα βλέμματα για το καρναβάλι
Σε καρναβαλικούς ρυθμούς μπαίνει η Βενετία, καθώς στην πλατεία του Αγίου Μάρκου αναμένεται η τελετή έναρξης του φαντασμαγορικού καρναβαλιού και θα διαρκέσει μέχρι τις 13 Φεβρουαρίου.
Το σήμα κατατεθέν των εορτασμών, οι βενετσιάνικες μάσκες, που έχουν καταβολές από την εποχή της πανώλης και τα αναγεννησιακά κοστούμια ανασύρουν στις μνήμες των ανθρώπων αναπαραστάσεις άλλων εποχών.
Το καρναβάλι της Βενετίας δεν μοιάζει καθόλου με όσα μπορεί να έχουμε εμείς κατά νου. Οι στολές είναι παλιάς εποχής και πολύ περιποιημένες και οι «μασκαράδες» δεν οργανώνονται σε άρματα.
Σύμφωνα με το «λαϊκό μύθο» το καρναβάλι της Βενετίας εκτιμάται πως ξεκίνησε το 1162 μ.Χ., με πλήθος κόσμου να πανηγυρίζει για τη νίκη ενάντια στον Πατριάρχη της Ακυληίας, στην πλατεία του Αγίου Μάρκου.
Με εντυπωσιακά κοστούμια οι «μασκαράδες» της Βενετίας
Πηγή: AP Photo/Luca Bruno
Στο κανάλι «μασκαράδες» γιορτάζουν την τελετή έναρξης του καρναβαλιού της Βενετίας
Πηγή: AP Photo/Luca Bruno
Εντυπωσιακές μάσκες
Πηγή: AP Photo/Luca Bruno
Αναγεννησιακές στολές στο καρναβάλι της Βενετίας
Πηγή: AP Photo/Luca BrunoΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πρεμιέρα για το Πατρινό Καρναβάλι – «Τι κι αν μας "μπριζώνουν";» το φετινό θέμα
Απεργούν σήμερα οι ηθοποιοί για Συλλογική Σύμβαση Εργασίας – Κλειστά όλα τα θέατρα της χώρας
13:23
Γερμανία: Ψηφίστηκαν οι αλλαγές στην στρατιωτική θητεία- Τι προβλέπει η νέα νομοθεσία
13:23
Οδηγίες της ΓΣΕΕ για την ασφάλεια των εργαζομένων σε ακραία καιρικά φαινόμενα
13:15
Γαλλία: Drones επάνω από τη βάση των πυρηνικών υποβρυχίων στη Βρέστη
13:08