ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

H πολιτικοποιημένη ωδή της Beyoncé στη μητρότητα συνεχίζεται

H πολιτικοποιημένη ωδή της Beyoncé στη μητρότητα συνεχίζεται

Επίκαιρη σε καιρούς που το γυναικείο σώμα και η εγκυμοσύνη είναι πολιτικό χαρτί στη χώρα της με το κύμα κατά των κλινικών αμβλώσεων να διχάζει liberals και μη στις ΗΠΑ η Beyoncé κάνει την εκυμοσύνη της ένα online project που ενθουσιάζει, προβληματίζει, έχει ίσως ένα κάποιο άλλο βάθος πέρα από την εικαστική αρτιότητα που μας έχει συνηθίσει.

Προχωρώντας πολλά βήματα πιο πέρα από μια απλή ανακοίνωση της διπλής εγκυμοσύνης της η Queen Bey σήμερα ανεβάζει, κατεβάζει, ξαναανεβάζει και πολιροκεί το διαδίκτυο με το project της I Have Three Hearts (Έχω Τρεις Καρδιές).

Γιατί όλοι μιλάνε για τη Beyoncé; Όλες οι απαντήσεις

Σε αυτό συμμετέχει η πρώτη κόρη της Blue Ivy, τα δίδυμα που πρόκειται να φέρει σε χρόνο που δεν είναι ακόμη ανακοινώσιμος και η ίδια που ως άλλη Μαντόνα μιλάει για τη μητρότητα, την αγάπη και αφιερώνει ένα ποίημα στις λήψεις που αποκαλύπτονται και μετά εξαφανίζονται online.

Η διπλή εγκυμοσύνη της Beyoncé σπάει το κοντέρ, εκθρονίζει την Gomez

Γραμμένο από τον Warsan Shire με τον οποίο συνεργάστηκε στο περίπου καταιγίδα στον εγκέφαλο οπτικοποιημένο Lemonade, η Bey ψιθυρίζει: Venus has flooded me, second planet from the sun/I wake up on her foamy shore. She wants to take me to meet my children/I've done this before i'm still nervous.

Ακροδεξιός ρατσιστής ο Μr. Coachella; Radiohead, Beyoncé δεν γνωρίζουν

Όπως επιβεβαίωσε το Pithchfork η λήψη της εκθρόνισε την πιο αγαπημένη ανάρτηση του Instagram ρίχνοντας την (πληρωμένη) ανάρτηση της Γκόμεζ από την κορυφή.

Δεν έχει ανακοινωθεί αν η εγκυμοσύνη θα ακυρώσει τις προγραμματισμένες εμφανίσεις της στα Grammy την 12η Φεβρουαρίου όπου διεκδικεί τρόπαια και στο Coachella τον ερχόμενο Απρίλιο.

Λίγο πριν οι γυναικείες φωνές ουρλιάξουν κατά των νέων πολιτικών επάνω στο σώμα τους η Beyoncé έγραψε στο Facebook της:

Πως η Beyoncé έκλεψε το Super Bowl με τον ακτιβιστικό της ύμνο, Formation

"Υψώνουμε τις φωνές μας ως μητέρες, καλλιτέχνες και ακτιβιστές. Ως #ΠολίτεςΤουΚόσμου (σσ. #GlobalCitizens) μπορούμε να κάνουμε τις φωνές μας να ακουστούν και να κάνουμε ένα κάλεσμα σε κινητοποιήσεις με νόημα διεκδικώντας μια θετική αλλαγή". #BeyonceForPresident ξανά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ