ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Στην πρεμιέρα της Πεντάμορφης και το Τέρας το παραμύθι ζει

Στην πρεμιέρα της Πεντάμορφης και το Τέρας το παραμύθι ζει

Θεωρείται (και είναι) ένα πολυαναμενόμενο πείραμα των studio της Disney αλλά όλα δείχνουν ότι το στοίχημα θα κερδηθεί.

Με την 'Εμμα Γουάτσον να πρωταγωνιστεί η live action διασκευή της ταινίας κινουμένων σχεδίων του 1991 Η Πεντάμορφη και το Τέρας ακολουθεί την Μπελ καθώς είναι φυλακισμένη από το τέρας, το οποίο υποδύεται ο Νταν Στίβενς, στον πύργο του. Η Μπελ συναντά και γίνεται φίλη με τα μέλη του προσωπικού του πύργου, όπως η κυρία Ποτς η τσαγιέρα --με τη φωνή της 'Εμα Τόμσον-- και σταδιακά γνωρίζει καλύτερα το τέρας.

Στην επίσημη πρεμιέρα του Λονδίνου η Γουάτσον εμφανίστηκε με ένα φόρεμα που παρέπεμπε σε πριγκίπισσα της Disney αρχίζοντας το δεύτερο σκέλος της ευρωπαϊκής της περιοδείας για την προώθηση της ταινίας.

Η 26χρονη βρετανίδα ηθοποιός που πλέον δεν είναι μια μικρή Ερμιόνη στη σειρά ταινιών Χάρι Πότερ πρωταγωνιστεί στην ταινία διασκευή του διάσημου γαλλικού παραμυθιού της Ζαν-Μαρί Λεπρένς ντε Μπομόν.

"Το υπέροχο όσον αφορά την Μπελ είναι ότι ήταν πολύ προοδευτική", δήλωσε η Γουάτσον που έλαμπε μέσα στο φόρεμα της σχεδιάστριας Emilia Wickstead που γεννήθηκε στη Νέα Ζηλανδία και εργάζεται στο Λονδίνο.

Στην πρεμιέρα, ο Λουκ 'Εβανς, που υποδύεται τον αλαζόνα αγροίκο Γκαστόν τον οποίο κατατρόπωσε η Μπελ, δήλωσε ότι υπάρχουν ομοιότητες μεταξύ του "φόβου για το άγνωστο" που είχε ο χαρακτήρας που υποδυόταν και του τρέχοντος πολιτικού κλίματος. "Υπάρχει ένας σαφής παραλληλισμός εδώ, για κάποιον που δεν του αρέσει να του λένε 'όχι', δεν δέχεται το 'όχι' και θα πολεμά μέχρι τέλους εξαιτίας του φόβου για το άγνωστο", είπε.

Ο σκηνοθέτης Μπιλ Κόντον δήλωσε ότι αισθάνθηκε την ανάγκη να κάνει τη διασκευή αυτή, ενώ ο 'Ιαν Μακ Κέλεν, που κάνει τη φωνή του Κόγκσγουορθ, του ρολογιού, δήλωσε ότι είχε πολύ άγχος να δει πως η νέα ταινία συγκρίνεται με το πρωτότυπο.

Οι αστέρες αψήφησαν την καταιγίδα Ντόρις που πλήττει τη Βρετανία και την Ιρλανδία, για να πάνε στην Πλατεία Λέστερ του Λονδίνου να παρακολουθήσουν την ταινία, η οποία θα προβάλλεται στις αίθουσες παγκοσμίως από τις 15 Μαρτίου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ