ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

#FlorarTeteATete: Rihanna και New York Times αποθεώνουν τον βασιλιά των ανθοσυνθέσεων

#FlorarTeteATete: Rihanna και New York Times αποθεώνουν τον βασιλιά των ανθοσυνθέσεων

Ο Τζόσουα Γουέρμπερ (Joshua Werber) σχεδιάζει ανθοσυνθέσεις -όχι μόνο για βάζα. Κάτοικος Μπρούκλιν όπου και ζει με τη μικρή Δαλιδά, το σκυλάκι που μάζεψε από τον δρόμο για τον συντροφεύει στις τολμηρές περιπέτειες του ο Γουέρμπερ έχει πλέον γίνει ένα όνομα συνώνυμο μιας ιδιότυπης καριέρας που συνδυάζει την κηπουρική με τη μόδα καθώς, όπως ακριβώς απέδειξε και η Rihanna στα Grammys, οι ανθοσυνθέσεις του ταιριάζουν ιδανικά στο κεφάλι.

Η σειρά συνθέσεων #FlorarTeteATete εστιάζει κάθε φορά σε ένα, το πολύ δύο λουλούδια. Χρησιμοποιώντας το φυσικό σχήμα του άνθους και τα χρώματά του και τις γωνίες που αυτό παίρνει, ο Τζόσουα φιλοτεχνεί γλυπτά που φοριούνται. Στη συνέχεια ο Γουέρμπερ καταγράφει το αποτέλεσμα, τραβώντας selfies.

"Η σειρά #FlorarTeteATete, αρχικά, προοριζόταν να είναι μια εβδομαδιαία άσκηση ενός καλλιτέχνη. Στόχος ήταν να έχω κίνητρο να δημιουργήσω 'κάτι', ακόμη κι αν δεν υπήρχε συγκεκριμένη έμπνευση εξήγησε
στο Colossal. "Απλά και μόνο δημιουργώντας, τα υλικά που είχα στα χέρια μου άρχισαν να υπαγορεύουν το τελικό αποτέλεσμα και ή ίδια η πράξη της δημιουργίας ήταν συναρπαστική" πρόσθεσε.

Αν και μοιράζεται από το 2014 στον λογαριασμό του στο Instagram τις εβδομαδιαίες δημιουργίες του, τον τελευταίο καιρό οι followers του αυξάνονται με ταχείς ρυθμούς. Είναι εξαιρετικός στις ανθοσυνθέσεις, αυτό το πιστοποιούν οι πρόσφατες συνεργασίες του με τον Βοτανικό Κήπο της Νέας Υόρκης και του Βοτανικούς Κήπους του Μπρούκλιν.

Highlight της καριέρας του η συνεργασία του με το περιοδικό T των New York Times για το οποίο και δημιούργησε πέντε ανθοσυνθέσεις εμπνευσμένες από γυναίκες εικαστικούς του κόσμου.

Ανακαλύψτε τον εδώ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ