ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Η Αντζελίνα Τζολί ως άλλη... Αλίκη Βουγιουκλάκη: Θα έκανε το «δόλωμα» για να συλληφθεί πολέμαρχος

Η Αντζελίνα Τζολί ως άλλη... Αλίκη Βουγιουκλάκη: Θα έκανε το «δόλωμα» για να συλληφθεί πολέμαρχος
REUTERS/Mark Blinch

Η Αντζελίνα Τζολί ήταν πρόθυμη να «θυσιαστεί» για το καλό της ανθρωπότητας. Η διάσημη ηθοποιός δέχθηκε να παίξει το ρόλο του «δολώματος» για να συλληφθεί ο πιο γνωστός πολέμαρχος του κόσμου, Ζόφερ Κόνι, ο οποίος δρα στην Ουγκάντα. Και όχι, δεν πρόκειται για σενάριο κινηματογραφικής παραγωγής.

Σύμφωνα με το Business Insider, η Άντζι δεν δυσκολεύτηκε πολύ να πει το «ναι» στον πρώην πρόεδρο του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου, ο οποίος της ζήτησε να αναμιχθεί στην υπόθεση για να μπορέσει η αστυνομία να πιάσει τον διαβόητο πολέμαρχο.

Ως άλλη Αλίκη Βουγιουκλάκη λοιπόν (η διάσημη ελληνίδα ηθοποιός είχε πρωταγωνιστεί ως «Το δόλωμα» σε ταινία του 1964), είχε σχεδιάσει να προσκαλέσει τον Κόνι σε δείπνο και κάπου μεταξύ κυρίως πιάτου και γλυκού θα παρέμβαινε η αστυνομία και θα τον συνελάμβανε.

Η υπόθεση είδε το φως της δημοσιότητας πριν από λίγο διάστημα, όταν διέρρευσαν στα μέσα ενημέρωσης e-mail του πρώην προέδρου του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου. Μεταξύ όσων έγραφε σε συνεργάτες του, όταν η Τζολί ήταν ακόμη παντρεμένη με τον Μπραντ Πιτ, ήταν:

«Ξεχάστε τις άλλες celebrities. Η Τζολί είναι η καταλληλότερη. Θέλει να συλλάβει τον Κόνι. Είναι έτοιμη. Πιθανόν και ο Μπραντ να τη στηρίξει».

Δυστυχώς το σχέδιο έμεινε μόνο στα χαρτιά και οι Αρχές δεν έχουν καταφέρει ακόμη να πιάσουν τον πολέμαρχο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ