ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Game of Thrones: ο Τζορτζ Ρ.Ρ. Μάρτιν έχει μαρτυρήσει το ανατρεπτικό φινάλε από το 2015 (spoilers)

Game of Thrones: ο Τζορτζ Ρ.Ρ. Μάρτιν έχει μαρτυρήσει το ανατρεπτικό φινάλε από το 2015 (spoilers)

Ο Ντάνκαν Λέι, αρθρογράφος στη βρετανική "The Daily Telegraph" έχει μια θεωρία που ανατρέπει όλα όσα περιμένουν πολλοί φανατικοί οπαδοί των βιβλίων ή της τηλεοπτικής σειράς που βασίζεται στο φαντασιακό σύμπαν του Τζ. Ρ. Ρ. Μάρτιν. Όπως υποστηρίζει όλα όσα περιμένουμε να συμβούν στο Game of Thrones είναι λάθος. 

Σύμφωνα με αυτήν, ο δημιουργός Μάρτιν, έχει ήδη αποκαλύψει το τέλος της πολύτομης ιστορίας του σε συνέντευξη που είχε δώσει, το 2015, στο "The New Yorker".

Σύμφωνα με τον Λέι η τελική μάχη δεν θα είναι με τον Βασιλιά της Νύχτας αλλά με την Σέρσεϊ.

"Θα παρακολουθήσουμε τρεις εξιστορήσεις στον τελευταίο κύκλο" λέει ο Λέι. "Ο Θίον θα σκοτώσει τον Γιούρον και θα απελευθερώσει τη Γιάρα. Η Άρια και η Σάνσα (με τη βοήθεια του Τζάιμε) θα καταστρέψουν τη Σέρσεϊ, αφήνοντας τα χέρια ελεύθερα του Τζον και της Ντενέρις να αποτελειώσουν τον Βασιλιά της Νύχτας.

Την ένδειξη μας την δίνει ο ίδιος ο συγγραφέας. Ο οποίος, στη συνέντευξη που είχε δώσει πριν δύο χρόνια, λέει:

Έχω ήδη πει ότι ο τόνος που επιδιώκω για το τέλος είναι γλυκόπικρος. Δεν αποτελεί μυστικό ότι ο Τόλκιεν άσκησε πάνω μου μεγάλη επιρροή, και λατρεύω το πώς τελείωσε το "Ο Άρχοντας των Δαχτυλιδιών". Τελειώνει με νίκη, αλλά είναι μια γλυκόπικρη νίκη. Ο Φρόντο δεν θα είναι, πια, ποτέ ολόκληρος, φεύγει για τις Χώρες που δεν Πεθαίνουν, και οι άλλοι ζουν τη ζωή τους. Και το καθάρισμα του Σάιρ - θαυμάσια δουλειά, την οποία δεν κατάλαβα όταν ήμουν 13 χρονών: "Γιατί είναι αυτό εδώ; Η ιστορία έχει τελειώσει;". Αλλά, κάθε που το διάβαζα, καταλάβαινα όλο και πιο πολύ το ευφυές αυτού του κομματιού. Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι αυτός είναι ο τόνος τον οποίο στοχεύω. Τώρα, το αν το καταφέρνω ή όχι θα το κρίνουν άνθρωποι σαν κι εσάς και οι αναγνώστες μου".

Μια μικρή υπενθύμιση

rr

Στο "Ο Άρχοντας των Δαχτυλιδιών" μετά την επιτυχία του Φρόντο και του Σαμ στη Μόρντορ και την καταστροφή του Σόρον, οι δυο τους (μαζί με τον Πίπιν και τον Μέρι) επιστρέφουν στο Σάιρ για να το βρουν υπό την εξουσία του Σάρουμαν.

Ο οποίος σαφώς και είναι ελάσσων "κακός" σε σύγκριση με τον Σόρον - ακριβώς όπως η Σέρσεϊ σε σύγκριση με τον Βασιλιά της Νύχτας -, αλλά η τελευταία σύγκρουση και τελική νίκη θα συμβεί εδώ.

Τα πάντα θα αποκαλυφθούν το 2019.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ