ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Σκάνδαλο Γουάινσταϊν: Και ο αδελφός του κατηγορούμενος για σεξουαλική παρενόχληση

Σκάνδαλο Γουάινσταϊν: Και ο αδελφός του κατηγορούμενος για σεξουαλική παρενόχληση

Μιλώντας για τον αδελφό του Χάρβεϊ Γουάινσταϊν μετά τις οργισμένες αποκαλύψεις για σεξουαλική κακοποίηση και βιασμό ο Μπομπ Γουάινσταϊν, συνεργάτης και συνιδρυτής της αυτοκρατορίας που τους ανέδειξε σε μεγιστάνες και μεγαλοπαράγοντες της βιομηχανίας του θεάματος The Weinstein Company έλεγε: "Είναι σαν να βιώνω έναν εφιάλτη όντας ξύπνιος. Μας έχει προκαλέσει αφόρητο πόνο. Ως πατέρας τριών κοριτσιών, το λέω και το εννοώ". Τώρα δύο γυναίκες κατηγορούν τον μικρότερο αδελφό της οικογένειας για εκβιασμό.

Όπως αποκάλυψε το Variety η παραγωγός της τηλεοπτικής σειράς "The Mist" Αμάντα Σίγκελ έπεσε θύμα σεξουαλικήα κακοποίησης από τον μικρότερο Γουάινσταϊν. Σύμφωνα με την ίδια ο 62χρονος Μπομπ προσπάθησε πολλές φορές να την προσεγγίσει ερωτικά καλώντας την σε ραντεβού και ερωτικά δείπνα.

Η ιστορία ξεκίνησε όταν οι δύο τους συναντήθηκαν για ένα επαγγελματικό δείπνο τον Ιούνιο του 2016, στην διάρκεια του οποίου ο Γουάινσταϊν την ρώτησε την ηλικία της λέγοντας ότι "δεν θα ήθελε να έχει ερωμένη κάποια που είναι μικρότερη από την κόρη του" και συνέχισε ρωτώντας την εξαιρετικά προσωπικές ερωτήσεις. Μετά το δείπνο, της ζήτησε να ανέβει στο δωματιο του ξενοδοχείου του, εκείνη αρνήθηκε.

Όταν οι αρνητικές απαντήσεις στις προσκλήσεις του δεν είχαν αποτέλεσμα η Σίγκελ ζήτησε από τον δικηγόρο της να διαμηνύσει στα στελέχη της "The Weinstein Company" ότι θα σταματούσε τη συνεργασία με την εταιρία αν ο Μπομπ Γουάινσταϊν δεν σταματούσε να την παρενοχλεί.

"Το 'όχι' θα έπρεπε να είναι αρκετό" σχολίασε η Σίγκελ στο Variety.

Ο δικηγόρος του Μπομπ Γουάινσταϊν αρνήθηκε τις κατηγορίες ενώ εκπρόσωπος της εταιρίας TWC διέψευσε ότι υπήρξε κάποια συμφωνία με τον δικηγόρο της Σίγκελ μετά το τελεσίγραφο διακοπής της συνεργασίας τους εάν η συμπεριφορά του μεγαλοστελέχους της εταιρίας εξακολουθούσε να είναι ενοχλητική.

Δεύτερο χτύπημα

variety weinstein harassment cover for web

Στη συνέχεια το μοντέλο και ηθοποιός Jaime King ανάρτησε στο Τwitter τη δική της μαρτυρία με τον Μπομπ Γουάινσταϊν και τις απειλές που δέχθηκε για τερματισμό της καριέρας της επειδή του αρνήθηκε να φωτογραφηθεί τολμηρά για εξώφυλλο στο περιοδικό Maxim ώστε να προωθήσει τη συνεργασία τους.

Η King συνεργάστηκε με την εταιρία The Weinstein Company το 2014 στην κινηματογραφική παραγωγή "Sin City: A Dame to Kill For".

“Μπομπ με κάλεσες σπίτι σου, με αποκάλεσες χαμένο κορμί και με απείλησες ότι θα με τελειώσεις επαγγελματικά επειδή αρνήθηκα να κάνω εξώφυλλο για σένα" έγραψε στο Twitter της.

"Η σεξουαλική κακοποίηση είναι εφιαλτική. Όπως και η λεκτική και συναισθηματική κακοποίηση. Τόσο πολλοί καλλιτέχνες/σκηνοθέτες είδαν τις όμορφες καριέρες τους να καταστρέφοντα από τις απαιτήσεις της Weinstein Company" πρόσθεσε.

Σήμερα ο Χάρβεϊ Γουάινσταϊν, 65 ετών, κατηγορείται από τουλάχιστον 34 γυναίκες για σεξουαλική παρενόχληση και επίθεση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ